Bolivia Caranavi

Biologische koffie van inheemse Aymará families.

tijdelijk

Op voorraad
SKU
Bolivia Caranavi

kies inhoud

500 gram

€ 14,60

1000 gram

€ 24,80

door het vuur voor koffie

  • dagelijks ambachtelijk gebrand
  • supervers geleverd
  • specialty coffee kwaliteit
  • gratis verzending vanaf € 35,00
  • klantenbeoordeling:

Oef, Bolivia, die hadden we nog niet gehad. Wat een smaaksensatie is dit! Wil je een keer iets proberen wat écht speciaal is en waar de productie wereldwijd nog geen 300 ton van is? Dan is dit misschien wel je enige kans! Zet er dikke espresso’s mee of een romige cappuccino. Als je graag melk in je koffie hebt dan is dit een van de beste koffies waar je een flat white mee kan zetten. Geniet van tonen van cacao nibs, karamel en vanille terwijl je in je achterhoofd moet houden dat dit een tijdelijke special is. Op is in dit geval dan ook écht op.

Geografisch

De koffieproductie vindt plaats in een gebied van 50 km rond Caranavi. Een gebied met een enorme natuurlijke biodiversiteit, steile bergen, regenwoud vergezeld met kristalheldere rivieren en een overschot aan ecologische reservaten. De perfecte basis voor de productie van hoogwaardige koffie. De koffieproductie van CIAPEC is gericht op de Specialty Coffee markt en is volledig gericht op een duurzame productie van koffie. De koffie wordt internationaal gewaardeerd door de niet alleen vanwege cup profile, maar ook vanwege het feit dat de koffie volledig biologisch gecertificeerd is.

Coöperatie CIAPEC

Het totale gebied dat wordt gedekt door CIAPEC is ongeveer 2.800 hectare waarin ongeveer 1.000 inheemse Aymará families vertegenwoordigd zijn. Het oogsten gebeurt handmatig. Alleen de rode rijpe bessen worden geplukt. Na het plukken wordt de koffie verzameld en naar de collectieve verwerkingsfabriek van CIAPEC gebracht. De verwerking gebeurt volgens strikte regels die voldoen aan internationale criteria.

Onze koffiebonen zijn niet vettig en veilig te gebruiken in uw koffiemachine. Vettige koffiebonen, waar de oliën de oppervlakte hebben bereikt zorgen voor een snellere vervuiling van de zetgroep, molen en leidingwerk. 

Geografisch

De koffieproductie vindt plaats in een gebied van 50 km rond Caranavi. Een gebied met een enorme natuurlijke biodiversiteit, steile bergen, regenwoud vergezeld met kristalheldere rivieren en een overschot aan ecologische reservaten. De perfecte basis voor de productie van hoogwaardige koffie. De koffieproductie van CIAPEC is gericht op de Specialty Coffee markt en is volledig gericht op een duurzame productie van koffie. De koffie wordt internationaal gewaardeerd door de niet alleen vanwege cup profile, maar ook vanwege het feit dat de koffie volledig biologisch gecertificeerd is.

Coöperatie CIAPEC

Het totale gebied dat wordt gedekt door CIAPEC is ongeveer 2.800 hectare waarin ongeveer 1.000 inheemse Aymará families vertegenwoordigd zijn. Het oogsten gebeurt handmatig. Alleen de rode rijpe bessen worden geplukt. Na het plukken wordt de koffie verzameld en naar de collectieve verwerkingsfabriek van CIAPEC gebracht. De verwerking gebeurt volgens strikte regels die voldoen aan internationale criteria.

Onze koffiebonen zijn niet vettig en veilig te gebruiken in uw koffiemachine. Vettige koffiebonen, waar de oliën de oppervlakte hebben bereikt zorgen voor een snellere vervuiling van de zetgroep, molen en leidingwerk. 

details

  • Herkomst: Bolivia, Caranavi
  • Producent: CIAPEC
  • Hoogte: 1400-1700 meter
  • Verwerking: Washed
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - Catuai, Cattura, Mundo Novo & Typica 

geschiktheid

espresso

koffie met melk

normale koffie

filterkoffie

Smaak

  • Cacao Nibs
  • Karamel
  • Vanille

kenmerken

Intensiteit

body

aciditeit

balans

koffiebonen schep