Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Colombia Excelso

Verse koffiebonen voor een wel heel zacht prijsje

Koffiebonen kopen Colombia

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

De Colombia Excelso is een echte all-rounder. De koffie heeft een rijke en klassieke koffiesmaak met notige hinten. Zelfs als cappuccino is de koffie erg goed door de melk heen te proeven. In espresso en koffie (Americano) zetmethode is de koffie intens. De afdronk is relatief lang en krachtig.

Over het gebied

Colombia is ’s werelds grootste aanbieder van gewassen Arabica koffiebonen. Het land wordt doorkruist door het langste gebergte ter wereld, de Andes. De hoogte van de Andes is ideaal voor de groei van Arabica koffie. Door de grote hoogte verschillen is het niet altijd mogelijk om machines en moderne voertuigen in te zetten. Daarom worden verse koffiebessen vervoerd per pakezel. De Colombia Excelso wordt geteeld in de provincie Antioquia, het grootste groeiend gebied van het land. Medellin is de hoofdstad van de provincie, waar de hoogste kwaliteit Colombiaanse koffiebonen worden geproduceerd. 

Smaak

 • Notig
 • Klassiek
 • Gebalaceerd

Kenmerken

 • Body

  Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

 • Aciditeit

  De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

 • Balans

  Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.