Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Colombia Exótico de Altura

Prijswinnende koffie van 72 piepkleine boeren

Colombia Exótico de Altura

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

De boeren uit Exótico de Altura produceren top koffies. In de afgelopen jaren zijn vele van hen bekroond met titels als ‘Best Cup of Antioquia’ en verscheidene boeren hebben als finalisten gestreden om de befaamde ‘Cup of Excellence of Colombia’ contest. Logisch, want de koffie heeft een delicate smaak met hinten van melkchocolade, karamel en rood fruit. De combinatie van een gebalanceerde aciditeit en een medium body maken het een allround koffie waar je heerlijke espresso’s en filter koffies mee kunt zetten.

Plantage

Tropische luchtstromen vanuit de diepe Cauca vallei zorgen voor een perfect micro-klimaat voor hoog gelegen koffievelden van het dorpje Giraldo. Langs een slingerend onverhard weggetje, hoog langs de berghelling vlak bij het dorpje, liggen 72 piepkleine boerderijtjes die samen spectaculaire koffies produceren. In de afgelopen 8 jaar hebben zij intensief samengewerkt in het standaardiseren van zorgvuldig handmatig plukken, selecteren, fermenteren en drogen volgens een mix van de beste traditionele en vernieuwende methoden. Dit heeft gezorgd voor een consistente koffie van hele hoge kwaliteit die al meerdere prijzen heeft gewonnen. De individuele boeren scoren ieder jaar hoog in de Cup of Excellence en nationale wedstrijden.

Details

  • Land: Colombia
  • Regio: Antioquia, Giraldo
  • Producent: Grup Cafeteros Exótico de Altura
  • Variëteit: Caturra & Castillo
  • Verwerking: Gewassen
  • Hoogte: 1750-2100 meter

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Melkchocolade
  • Karamel
  • Rood fruit

Kenmerken

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.