Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Cuba Altura Lavado

Exclusief en tijdelijk beschikbaar!

Cuba koffiebonen

Maak je keuze

* Verplichte velden

€ 0,00
Incl. 6% BTW

Wanneer je aan Cuba denkt, denk je vooral aan sigaren, rum en oldtimers. Niet gek, maar wist je dat de Sierra Maestra gebergten ook topkwaliteit Arabica koffiebonen herbergen? De Cuba Altura Lavado is daar het ultieme bewijs van. Een zeer romige koffie met hinten van tabak en honing. Compleet gevrijwaard van aciditeit met een lange chocolade-achtige afdronk. Dit maakt de koffie zeer geschikt om het als espresso, normale koffie of met melk te drinken. Het beeld dat je had van Cuba, dat gaat vanaf nu toch een beetje veranderen.

Plantages
Cuba kent een rijke koffie historie, die teruggaat tot 1748. Toen werden de eerste koffieplantages opgericht door Dr. José Antonio Gelabert. Pas in 1789, door de komst van duizenden Franse koffieboeren die Haïti waren ontvlucht, begint koffieproductie serieuze proporties aan te nemen.

Onze Cuba groeit op de steile hellingen van de grootste bergketen van Cuba, Sierra Maestra. De groeihoogte van de koffiebonen variëren van 1200 tot 2000 meter. Het gebied is zo steil dat de bessen handmatig worden geplukt, één voor één.

Details

  • Herkomst: Cuba, Sierra Maestra
  • Plantage: Meerdere kleine plantages.
  • Hoogte: 1200-2000 meter
  • Verwerking: Washed
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: Typica

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Romig
  • Honing
  • Tabak

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.