Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Dominican Republic Ramirez Estate

Exceptioneel, in zoveel opzichten.

dominicaanse republiek koffiebonen

Maak je keuze

* Verplichte velden

€ 0,00
Incl. 9% BTW

Verlaat je comfortzone, reis mee. We nemen je dit keer mee naar een unieke plek die 7.325 km verwijderd is van onze koffiebranderij. Naar de Ramirez Estate om precies te zijn. Hier werken koffieboeren aan één van de allerbeste koffies die de Dominicaanse Republiek de wereld te bieden heeft. Een eenmalige kans die je beslist niet aan je neus voorbij mag laten gaan. De gelukkigen trakteren zich op een stevige koffie met hinten van amandelen en een vleugje kaneel. De Dominicaan is gevrijwaard van aciditeit en heeft een lange afdronk van pure chocolade. 

Een biologische koffie uit de Ramirez Estate

De Ramirez Estate bevindt zich in het centraal gelegen Jarabacoa. De naam van de stad is naar waarschijnlijkheid gevormd uit de woorden 'Jaraba' en 'Coa', wat 'Land of Waters' betekent in de moedertaal. Dat klinkt aannemelijk, want het gebied trekt veel toeristen om de geweldige watervallen in ongerepte natuur te bewonderen.

De Ramirez plantage is gelegen op een hoogte van 900 tot 1500 meter en is 326 hectare groot. Er wordt enkel koffie geoogst volgens biologische en traditionele landbouwmethoden.

Details

  • Herkomst: Dominicaanse Republiek, Jarabacoa
  • Plantage: Ramirez Estate
  • Hoogte: 900 - 1500 meter
  • Verwerking: Washed
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - Cattura

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Amandelen
  • Kaneel
  • Pure chocolade

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.