Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Ecuador Loja

Intense koffie uit een uniek land

ecuador koffiebonen

Maak je keuze

* Verplichte velden

€ 0,00
Incl. 9% BTW

Welkom in Ecuador. Dit kleine land produceert heerlijke koffie van topkwaliteit. Waarom staat Ecuador dan niet bekend om zijn koffie? Dit heeft een logische reden; de oogsten zijn klein en blijven daardoor zeer exclusief. Precies waar wij op zoek naar zijn. Onze Ecuador uit Loja is een vrij intense koffie met hinten van pure chocolade, noten en een vleugje marsepein. De koffie is biologisch gecertificeerd. Wederom een koffie uit een uniek land die je beslist niet aan je neus voorbij mag laten gaan.  

FAPECAFES, een voorbeeld coöperatie

In 1997 is een nieuw project gestart om de kwaliteit van de koffie en de leefomstandigheden van de koffieboeren te verbeteren. De 1200 aangesloten koffieboeren zijn ingedeeld in groepen van 15 tot 20 families. Iedere groep oogst, droogt en verwerkt de koffie samen en verzorgt de levering. Ruim 20 jaar later houdt de coöperatie zich nog steeds vast aan deze wijze van werken. De inkomsten van de families zijn gegroeid en de koffie uit Loja wordt ieder jaar weer exclusiever.

Perfecte omstandigheden voor Arabica koffie

Loja staat bekend om zijn hoge biodiversiteit en de perfecte condities voor de groei van Arabica koffie. De gemiddelde tempratuur gedurende het jaar schommelt tussen de 18 en de 24 graden met een regenval van 1200mm per jaar. De hoogtes reiken tot wel 2000 meter boven het zeespiegel!

Details

  • Herkomst: Ecuador, Loja
  • Producent: FAPECAFES
  • Hoogte: 1300 - 2000 meter
  • Verwerking: Washed
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - Bourbon, Cattura & Catimor

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Hazelnoten
  • Marsepein
  • Pure chocolade

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.