Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

El Salvador Las Nubes

Een romige en zoete koffie uit een ware koffieparadijs

El Salvador koffiebonen

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

De El Salvador koffiebonen hebben een zoete smaak met bloemige hinten. Een evenwichtige aciditeit versterkt een zijdezacht mondgevoel. De korte afdronk is rijk en diep, maar nooit bitter. De koffie komt het beste tot zijn recht in een espresso en koffie (Americano) zetmethode. Doe je graag melk in je koffie? Niet getreurd, ook dan zal je een diepe koffiesmaak ervaren in een romige kop cappuccino of latte. De koffiebonen zijn Organic (biologische koffie) en is Rainforest gecertificeerd.

Geografische informatie

Sinds 1900 wordt er op de Las Nubes plantage koffies geproduceerd van topkwaliteit. De koffiebessen groeien op een hoogte van 1675 meter boven de zeespiegel. De plantage bevindt zich op de helling van de San Salvador vulkaan, Quetzaltepec. De vulkanische bodem is enorm vruchtbaar en omringd door volwassen schaduwbomen. Hierdoor ontwikkelt de koffie zeer langzaam, precies zoals wenselijk.

Productiemethode in Las Nubes

Op Las Nubes worden de koffiebessen 70-80% van het vruchtvlees ontdaan om direct gewassen te worden in schoon water. De groene koffiebonen worden gefermenteerd in een zwembad met schoon water. De volgende dag worden de groene koffiebonen nogmaals gewassen en worden ze gelegd op patio’s om te drogen.

Leuk weetje: De vertaling van Las Nubes is ‘’de wolken’’.

Smaak

 • Zoet
 • Romig
 • Bloemig

Kenmerken

 • Body

  Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

 • Aciditeit

  De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

 • Balans

  Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.