India Bababudangiri

Het bijzondere koffieverhaal van zeven zaden

tijdelijk

Op voorraad
SKU
India Bababudangiri

kies inhoud

500 gram

€ 12,90

1000 gram

€ 21,95

door het vuur voor koffie

  • dagelijks ambachtelijk gebrand
  • supervers geleverd
  • specialty coffee kwaliteit
  • gratis verzending vanaf € 35,00
  • klantenbeoordeling:

Indiase koffies bevatten vaak kruidige hinten. Ons exemplaar vormt hier geen uitzondering op. De India Bababudangiri scoort het maximale cijfer voor body. Met hinten van hazelnoten en pure chocolade kan je hier dus lekkere stroperige espresso’s mee zetten. Daarmee vormt ‘ie meteen de perfecte basis voor koffies met melk. Lees snel verder, want naast de smaak is het verhaal dit keer extra bijzonder.

Het verhaal van zeven zaden

Vierhonderd jaar geleden vertrok de heilige soefi Baba Budan naar Mekka. Onderweg stopte hij voor wat verfrissing bij een straatkraam in Jemen. Baba Budan kreeg hier een donkere vloeistof voorgeschoteld die door de lokale bevolking "Qahwah" werd genoemd. Hij was zo onder de indruk van de oppeppende werking dat hij besloot het mee te nemen naar zijn land, India. Maar de Arabieren bewaakten hun geheim fel. Bovendien stond de wet dit niet toe.

Vastbesloten en met de meest heilige motieven nam Baba Budan toch zeven zaden van de Arabische koffieplant mee in zijn tulband. Terwijl zijn schip in India aanmeerde en zijn medepelgrims de grond van hun thuisland kusten, plantte Baba Budan de zaden in de heuvels van Chikmaglur in Karnataka. Dit was het startpunt van koffie in India. Ter ere van hem werden de vruchtbare bergketens naar hem vernoemd. Giri betekent namelijk bergen in het Kannada, de officiële taal van Karnataka.

De plantage

De plantage waar onze koffie vandaan komt heet Nagambika Estate en bestrijkt een oppervlakte van 121 hectare. Inmiddels is de 3e generatie aan het roer. A. N. Devraj (landbouwwetenschapper) en zijn vrouw Pallavi hebben de dagelijkse leiding over het Nagambika Estate. Ze leven bijna het hele jaar door op de plantage, alleen tijdens de piek van de moessonregens verhuizen ze voor enkele weken naar Bangalore.

De bevoorrading van de boerderij verloopt bijna autarkisch. Een bron in de buurt levert vers drinkwater en wekt bovendien groene energie voor de woning op door middel van een kleine waterkrachtcentrale. Het opwekken van biogas voor het keukenfornuis wordt gedaan met behulp van koeienmest van eigen koeien op de boerderij.

Het verhaal van zeven zaden

Vierhonderd jaar geleden vertrok de heilige soefi Baba Budan naar Mekka. Onderweg stopte hij voor wat verfrissing bij een straatkraam in Jemen. Baba Budan kreeg hier een donkere vloeistof voorgeschoteld die door de lokale bevolking "Qahwah" werd genoemd. Hij was zo onder de indruk van de oppeppende werking dat hij besloot het mee te nemen naar zijn land, India. Maar de Arabieren bewaakten hun geheim fel. Bovendien stond de wet dit niet toe.

Vastbesloten en met de meest heilige motieven nam Baba Budan toch zeven zaden van de Arabische koffieplant mee in zijn tulband. Terwijl zijn schip in India aanmeerde en zijn medepelgrims de grond van hun thuisland kusten, plantte Baba Budan de zaden in de heuvels van Chikmaglur in Karnataka. Dit was het startpunt van koffie in India. Ter ere van hem werden de vruchtbare bergketens naar hem vernoemd. Giri betekent namelijk bergen in het Kannada, de officiële taal van Karnataka.

De plantage

De plantage waar onze koffie vandaan komt heet Nagambika Estate en bestrijkt een oppervlakte van 121 hectare. Inmiddels is de 3e generatie aan het roer. A. N. Devraj (landbouwwetenschapper) en zijn vrouw Pallavi hebben de dagelijkse leiding over het Nagambika Estate. Ze leven bijna het hele jaar door op de plantage, alleen tijdens de piek van de moessonregens verhuizen ze voor enkele weken naar Bangalore.

De bevoorrading van de boerderij verloopt bijna autarkisch. Een bron in de buurt levert vers drinkwater en wekt bovendien groene energie voor de woning op door middel van een kleine waterkrachtcentrale. Het opwekken van biogas voor het keukenfornuis wordt gedaan met behulp van koeienmest van eigen koeien op de boerderij.

details

  • Herkomst: India, Bababudangiri
  • Plantage: Nagambika Estate
  • Hoogte: 1100-1250 meter
  • Verwerking: Washed
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - S-975

geschiktheid

espresso

koffie met melk

normale koffie

filterkoffie

Smaak

  • Hazelnoot
  • Pure chocolade
  • Kruidig

kenmerken

Sterkte

body

aciditeit

balans

koffiebonen schep