Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Kenya Kianyaga

Exclusieve koffiebonen uit een erg klein gebied

Kenya koffiebonen

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

Deze top Keniaan is er 1 voor de echte liefhebber. Want wat heeft deze koffie een overvloed aan smaak en intensiteit. De koffie heeft een ietwat excentrieke smaak met hinten van een bramen en een zuurtje van citrusvruchten. De afdronk is melkchocolade-achtig en relatief lang. De totale productie in Kianyaga is een kleine 5000 kilo per oogst voor de hele wereldmarkt. De kans dat je deze koffiebonen ergens anders tegenkomt is dus erg klein, in Nederland hoef je zeker niet te zoeken.

Geografische informatie

Kianyaga ligt in het westen van het Kirinyaga district en telt maar 2500 inwoners. De koffiebessen worden hier 1 voor 1 met de hand geplukt. In Kianyaga worden koffiebessen enkel gewassen met het water van de Gakuka rivier. De 100% Arabica koffiebonen groeien op 1800 meter op de hellingen van Mount Kenya, de een na hoogste bergketen in Afrika. De koffiebonen zijn van de variëteit SL 28 en SL 34.  Deze variëteiten zorgen voor een maximale kwaliteit in je kop koffie. Dit zijn soorten die steeds moeilijker groeien doordat ze geplaagd worden door ziekte en schimmels. Alleen met maximale inspanning en toewijding kan deze koffie worden geproduceerd.

Niet 2 maar 1 koffiepit per bes

Een koffiebes bestaat normaal gesproken uit twee koffiepitten, behalve bij een zogenaamde Peaberry. Een Peaberry heeft slechts 1 pit per boon. Het voordeel? Een meer geconcentreerde smaak!

Weetje

(Kia) Nyaga betekent in het Kikuku (een taal die voornamelijk wordt gesproken in Kenia) een struisvogel. Dit gebied is de enige plek in Kenia waar je struisvogels kunt vinden. Het dorp is dus benoemd naar de struisvogel, leuk toch?

Smaak

 • Bramen
 • Citrusvruchten
 • Melkchocolade

Kenmerken

 • Body

  Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

 • Aciditeit

  De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

 • Balans

  Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.