Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Mexico el Jaguar

De opkomende parel van Midden-Amerika

Mexico koffiebonen

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

Ja, Mexico! Het is niet het eerste land waar je aan denkt als we het over koffie hebben. Toch is dit land enorm in opkomst als we het hebben over Specialty Coffee, koffiebonen van een kwaliteit waar wij u tegen zeggen. Een torenhoge cuppingscore van maar liefst 84,5 is hier het bewijs van. Geniet van een volle en licht kruidige smaak met hinten van pure chocolade en bruine suiker. De middellange afdronk is zeer aangenaam en gevrijwaard van nare bittere tonen.

De boeren in Siltepec

Onze Mexico El Jaguar is afkomstig van een groep kleine boeren uit de gemeente Siltepec. De boeren verwerken de koffie in een schaduwrijke omgeving conform traditionele landbouwmethoden. Na het ontpulpen van de koffie wordt de koffie gewassen en gedroogd in de zon.

Het gebied, de plantage én de Quetzal

De plantages van El Jaguar bevinden zich in Chiapas, in de buurt van het bioreservaat El Triunfo. In 1972 is het gebied gekenmerkt als natuurgebied om de Quetzal te beschermen. De Quetzal is een speciale vogelsoort met een metaalglanzende groene kop, rug en vleugels, een helderrode borst en witte onderstaartveren. De vogel leeft alleen in dit gebied. Sinds 1990 is het gebied daarom ook een federaal bescherm gebied.

Grenzend aan het bioreservaat El Triunfo bevindt zich het hooggelegen gebied Sierra Madre. De koffiebonen groeien hier op een hoogte van 1100-1250 meter boven de zeespiegel. Het vochtige klimaat en de uitstekende bodemgesteldheid omringd door schaduwrijke begroeiingen wijzen de weg naar kwaliteit. De weg naar onze tijdelijke special: Mexico El Jaguar.

Details

  • Herkomst: Mexico, Chiapas
  • Producent: Siltepec El Jaguar
  • Hoogte: 1100-1250 meter
  • Verwerking: Washed
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - Catuai, Caturra, Bourbon

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Pure chocolade
  • Bruine suiker
  • Kruidig

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.