Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Nicaragua Los Milagros

Topkwaliteit koffiebonen uit het land van vulkanen

Nicaragua koffiebonen

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

De Nicaraguaanse koffiebonen hebben hinten van pure chocolade en geroosterde pecannoten. De smaak is hierdoor heel toegankelijk. Drink het lekker als espresso of cappuccino, want ook als je graag melk in je koffie doet komen de Nicaraguaanse koffiebonen erg goed tot zijn recht.

Geografische informatie

Los Milagros is een boerderij van 33 hectare groot die de Cerro el Diablo natuurreservaat in Jiguina grenst. De combinatie van dagelijkse bewolking en zware bos zorgen voor een langzame rijping en een gebonden structuur van de koffiebessen. De boerderij heeft de sfeer van een sub-alpine weide met een overvloed aan wilde bloemen.

Productieproces

De koffie wordt verpulverd, gefermenteerd en gewassen in een tijdsspanne van 24-36 uur. De initiële droging gebeurt op verhoogde bedden.

Smaak

 • Pure chocolade
 • Geroosterde pecannoten

Kenmerken

 • Body

  Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

 • Aciditeit

  De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

 • Balans

  Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.