Wie hip is doet niet langer melk, maar boter in zijn koffie 30 sep. 2014 22:32:13

koffie_boterLiefhebbers van de betere koffieboon, spits de oren, want in het hippe land der koffiekunst komt men alweer met een nieuwe trend aanzetten: geen melk, maar boter doen ze er deze dagen in de koffie.

Het was gezonheidsgoeroe en oprichter van 'Bulletproof', Dave Asprey, die voor het eerst met dit 'onwijze idee' op de proppen kwam. Zijn nieuwste koffie-experimentje past perfect binnen het biologisch grensverleggend onderzoek dat de man verricht. Asprey houdt zich namelijk fulltime bezig met zoeken naar manieren om de biochemische werking van ons lichaam te verbeteren. Een lichte wijziging in de kleine dingen van alledag blijkt vaak voldoende om de samenwerking van lichaam en geest optimaal te laten verlopen.

Meer calorieën voor meer energie

Geen melk, maar boter in je koffie doen blijkt nu zo'n middeltje te zijn. Om de energietoedracht van het cafeïnegehalte in een kopje koffie ten volle te benutten, zouden we het gebruikelijke scheutje melk beter vervangen door een klontje boter, zo beweert Asprey. Het idee daarachter is dat je lichaam er door de boter langer over doet om de cafeïne te verwerken, wat op zijn beurt dan weer zorgt voor meer energie. Met een pakje boter uit de supermarkt gaan we er helaas niet komen. Het principe zou enkel van kracht zijn bij ongezouten boter, gemaakt van "koeien die uitsluitend gras te eten krijgen".

En alsof dat nog niet hipster genoeg was, blijken ook gewone koffiebonen niet meteen geschikt voor wie de heilzame kwaliteiten van zijn klontje verzilverd wil zien: enkel die van de duurste soort - en dus die van de beste kwaliteit - doen het werk. Om het energiebevorderende ritueel af te sluiten, voegt u volgens Asprey best ook nog een scheutje kokosolie aan het geheel toe.

En hoewel de productie geen sinecure lijkt, het resultaat dat mag er volgens Asprey helemaal wezen: "Het is het meest romige en lekkere kopje koffie dat je ooit geproefd hebt", aldus de man in kwestie.

Bron: De Morgen

Terug naar het overzicht