Vier verrassende dingen die je met koffiegruis kunt doen 21 apr. 2015 22:36:00

koffieEr zijn heel wat goede cosmeticaproducten op de markt, maar soms kom je met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes al een heel eind. Zo is koffiegruis heel goed voor de huid omdat de cafeïne onder andere de doorbloeding stimuleert. We zetten vier nuttige tips met gemalen koffie op een rij.

 

 

 

 

1.Werk je wallen weg

Met koffiegruis kun je een soort pasta maken die je onder de ogen kunt smeren om wallen tegen te gaan. Die pasta maak je eenvoudig zelf door de gemalen koffie met wat water te mengen. Smeer het op de huid en laat het een kwartiertje intrekken. Deze vrouw probeerde het alvast voor je uit:

2. Raak van cellulitis verlost

Een van de topkwaliteiten van koffiegruis zou het tegengaan van cellulitis zijn. Meng olijfolie met het koffiegruis, scrub je benen in en laat inwerken. Verwacht geen spetterende resultaten na één keer, maar blijf dit drie keer per week volhouden en je zal je huid langzaam maar zeker steviger zien worden.

Let wel op, van koffie te drinken krijg je net meer last van sinaasappelhuid.

3. Reinig je gezicht

Als je dan toch aan het scrubben bent, kun je meteen ook je gezicht onder handen nemen. Er zijn verschillende natuurlijke recepten waarmee je een scrubpasta van koffie kunt maken. Een handig recept is wat koffiegruis mengen met wat cacao, een paar druppels kokosolie en water of zoals in het filmpje met honing en olijfolie. Smeer het op je gezicht en was het na 10 tot 15 minuten af. Je gezicht zal een stuk gladder zijn.

4. Was je haar

Gebruik koffiegruis ook eens als shampoo. Tijdens het douchen doe je wat gruis in je haar en je zult na afloop zien dat het een glanzend effect heeft. Brunettes varen het best bij deze tip, want het zorgt vooral bij bruin haar voor een mooie donkere gloed. Wie graag donkerder haar wil, kan zelfs zijn haar op natuurlijke wijze kleuren met de koffie. Het zou ook helpen om alle afvalstoffen die zich in je haar opstapelen te verwijderen.

Bron: nieuwsblad.be

Terug naar het overzicht