Video: Hoeveel koffie drinken profrenners? 27 aug. 2015 22:41:43

wielrenners_koffieWielrenners staan bekend als verstokte koffiedrinkers. GCN trok voor de start van de derde Vueltarit op onderzoek uit en stelde de vraag op de man af: 'Hoeveel koppen koffie drink jij voor de koers?' Bekijk de antwoorden van Sagan en co hier!

Adam Hansen was nog de meest gematigde van allemaal, want hij had geen koffie gedronken voor de start. John Degenkolb had het anders aangepakt, met één zwarte thee en een koffie, terwijl Cummingsnaast twee gewone kopjes ook nog een ijskoffie had genuttigd.


Dan Martin speelde mee met het spelletje en riep "Fuck, ik ben het vergeten!" De Amerikaan Alex Howes van Cannondale-Garmin had het strafste aantal. Voor de laatste etappes van de Tour van vorig jaar dronk hij tot wel zeven espresso's om genoeg moed te verzamelen om te vertrekken.

Opvallend is dat veel profs melden dat ze op de teambus een volwaardige espressomachine hebben staan. Bij Team Sky is dat natuurlijk van het luxueuze merk Rocket. Deze reportage bevestigt het: wielrenners blijven trouw aan hun koffie.

Bron: sport.be

Terug naar het overzicht