Vrouwen serveren vaker koekje bij de koffie voor bouwvakker 23 jul. 2014 23:34:00

Bouwvakker drinkt koffie Den Haag - Als een vakman bij particulieren een klus uitvoert, is hij beter af met de vrouw des huizes dan wanneer hij haar vriend of man treft. Vrouwen geven vaker een vers bakje koffie met iets lekkers erbij dan mannen: 37 procent tegenover 28 procent. Dat blijkt uit onderzoek door MarketResponse.

Het onderzoek vond plaats in opdracht van Werkspot, een website die klussen en vaklieden bij elkaar brengt. Volgens de website mijden veel zzp'ers bewust de bouwvak omdat er in die periode onverminderd klussen worden geplaatst. Ook in de zomer, gaat er, zeker aan het begin van de werkdag, wel een bak koffie in. Het gaat volgens Werkspot heel aardig met de gastvrijheid in Nederland, maar er is ruimte voor verbetering. Onderzoek onder 1142 Nederlanders leerde dat een ruime meerderheid van 86 procent van de klanten zorgt dat er verse koffie staat voor de vakman. Slechts 37 procent serveert er iets lekkers bij. In Groningen kan de vakman vaker rekenen op iets bij de koffie dan in Zuid-Holland. In Drenthe serveert men zelfs de koffie vaker mét iets lekkers dan zonder.
 

Theo Jansen van IKA Renovatie en Verbouw merkt vooral een groot verschil in benadering bij ouderen en jongeren. "Bij jongeren moet alles snel. Ze bieden wel een kop koffie aan, maar niets erbij. Ouderen nemen meer de tijd voor je. Die gaan gezellig zitten en drinken samen met jou koffie en bieden op een schoteltje een koekje aan.”

Bron: cobouw.nl 

Terug naar het overzicht