Getest: Costa Rica koffiebonen door koffiekenner Norman Mazel 23 jul. 2016 10:15:15

koffiekenner_norman_mazelNorman Mazel is koffieliefhebber in de meest ruime zin des woords. Voor Roast schrijft hij maandelijks een blog over zijn koffieproef-ervaringen. Deze maand heeft Norman geschreven over o.a. zijn ervaring met de Brandzaak Costa Rica Coopedota Tarrazu koffiebonen.

Getest: Costa Rica Coopedota, Tarrazu
Branddatum: 08-06-2016 | Proefdata 26-06-216 t/m 28-06-2016
Zetmethode: Open (naked) portafilter

Review Costa Rica koffiebonen -  Norman Mazel

''Deze Costa Rica heeft een kastanjebruine Roast en voor deze origine gemiddeld best een grote ´screen size´, de maat van de bonen. In het dubbele shot zit veel mooi marsepein. Met het open portafilter zette ik een lobbige stroperige koffie met dito crema inclusief fijne spikkelprint! Het mondgevoel was vol en warm, dik en melasse, een licht zoet-zilt dropje en een hintje zoute karamel ook. Een single shot gaf een mildere koffie, wat meer richting malt en maïs. Dosering, zetduur en -druk, extractie… het kan allemaal verschil maken. Van deze koffie heb ik dus verder alleen maar van hele dikke doppio´s gezet. In drie grote teugen (of vier kleintjes) gulzig achterover getikt! Zoals de Brandzaak het ook omschrijft: “voor mensen die houden van een stevige espresso met een klassieke koffiesmaak”.

Bron: roast.nl

Terug naar het overzicht