Koffieculturen: Turkse koffie 28 aug. 2014 22:40:46

Turkse koffieTurkse koffie wordt na het malen bereid in een koperen ibrik. In de ibrik wordt de koffie met suiker een aantal malen aan de kook gebracht.

Bij de Turken luidt het credo: koffie moet zwart zijn als de nacht, zuiver als de hemel, heet als de hel en zoet als de liefde. Vandaar dat de koffie uit kleine mokkakopjes wordt gedronken waarin het zwarte goud niet snel afkoelt.
 
 

Bij de Turken is het zetsel het allerbeste van hun koffie

Is de koffie op dan nemen de Turkse koffieliefhebbers de lepel ter hand en scheppen onderuit het kopje naar hun overtuigende mening het allerbeste: het zetsel. Voor de perfecte Turkse koffie, is het belangrijk dat de koffie zeer fijn gemalen is. Traditiegetrouw gebruiken ze een messing molen, die de koffie zo fijn als poedersuiker maalt. Ze drinken de koffie in kleine, lage kopjes, als het poeder volledig is bezonken.

Aromatisering

In veel landen wordt Turkse koffie gearomatiseerd met specerijen als kardemom en kaneel. Wil je dit ook proberen, voeg deze fijngemalen specerijen dan aan de koffie toe.

In het hele Midden-Oosten drinken ze Turkse koffie.

Bron: koffie.blog.nl

Terug naar het overzicht