Zoveel koffie kan je lichaam (niet) aan 2 sep. 2015 23:01:48

caffeine_schadelijkElke ochtend een kopje koffie voor je naar het werk vertrekt kan geen kwaad. Maar als je het ene na het andere leegdrinkt, dan wordt het gevaarlijk. Dat blijkt uit een nieuwe video op het wetenschappelijk YouTube-kanaal asapSCIENCE.

Wie verslaafd is aan koffie kan de nefaste gevolgen van cafeïne aan den lijve ondervinden. In extreme gevallen kan je sterven van een teveel aan koffie. Een persoon die zeventig kilogram weegt, kan sterven als hij evenveel kopjes per dag leegdrinkt. Die bevatten samen zoveel cafeïne dat ons hart het plots zou begeven.

In dezelfde video vergelijkt een wetenschapper het drinken van koffie met de consumptie van alcohol en water. Daaruit blijkt dat dertien alcoholische shots dodelijk kunnen zijn. De reden? Alcohol kan ertoe leiden dat ons brein niet meer doorheeft dat we moeten ademen om te overleven. Dagelijks zo’n zes liter water drinken is ook geen goed idee omdat de hersenen dan zwellen, je flink wat hoofdpijn kan krijgen en zelfs kan sterven.

Verder worden de gevaren van een teveel aan chocolade en kersenpitten toegelicht. Wat we vooral onthouden: geniet van alles, maar met mate.

Bron: nieuwsblad.be

 

Terug naar het overzicht