Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Peru Yanesha

Biologische koffiebonen van de inheemse Yanesha stam

peru yanesha koffiebonen

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

Onze Peruaanse Yanesha wordt verbouwd door kleine boeren van de inheemse Yanesha stam. De bijzondere relatie met hun land en toewijding aan hun product resulteert in een geurige en zeer aromatische kopje koffie. Hinten van pure chocolade, noten en karamel maken het een alledaagse koffie die je op elk moment van de dag kunt én wilt drinken. Probeer je dag eens te beginnen met een fluweelzachte espresso en trakteer jezelf én je gezelschap op een gedegen cappuccino of latte na het diner. De koffiebonen zijn biologisch en van de allerhoogste kwaliteit, namelijk Grade 1.

Geografisch

De koffieplantage waar de Peruaanse Yanesha groeit, bevindt zich in de Villa Rica Valley. Een gebied in het hart van de Amazone in de provincie Oxapampa. Hier groeien de koffiebonen op hoogtes variërend van 1550 tot 1850 meter boven de zeespiegel. Met een gemiddelde regenval van 1500-1850mm per jaar en een Amazone klimaat vormt het de ideale omstandigheden voor de groei van Arabica bonen.

Details

  • Land: Peru
  • Regio: Oxapampa, Villa Rica Valley (Amazonegebied)
  • Plantage: CEPRO Yanesha
  • Variëteit: Typica, Bourbon & Caturra Grade 1
  • Verwerking: Gewassen
  • Hoogte: 1550-1850 meter

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Pure chocolade
  • Noten
  • Karamel

Kenmerken

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.