Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Specialty Coffee

Wat is Specialty Coffee?

Wereldwijd zijn meer dan honderd-miljoen mensen voor hun inkomen afhankelijk van de koffie-industrie. Het snelst groeiende segment van die koffie-industrie is Specialty Coffee. Het marktaandeel van Specialty Coffee in de VS is de afgelopen jaren toegenomen tot 37%, volgens cijfers van de Specialty Coffee Association of America (SCAA). Ook in Nederland neemt de vraag exponentieel toe.

Er is schaarste aan Specialty Coffee omdat de vraag sneller stijgt dan het aanbod. Daardoor kunnen producenten een aanzienlijke betere prijs vragen voor Specialty Coffee ten opzichte van reguliere koffie. Vaak ligt de prijs van Specialty Coffee 50% of meer boven de marktprijs met excessen van meerdere malen de marktprijs.Toch is Specialty Coffee geen beschermde term.

Definitie Specialty Coffee

De term Specialty Coffee werd voor het eerst gebruikt in 1974 door Erna Knutsen. De uitleg was simpel: speciale microklimaten brachten koffiebonen voort met unieke smaakeigenschappen. Deze unieke smaken zijn het gevolg van het terroir waarin de koffieplant is verbouwd. Een fenomeen dat het best bekend is uit de wijnwereld. Deze definitie beperkte zich echter tot groene, ongebrande koffie.

Specialty Coffee bestellen