Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Tanzania Kusini Honey

Honingzoete koffiebonen uit het zuiden van Tanzania

Tanzania Kusini Honey

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

De meeste Afrikaanse koffiebonen zijn befaamd om zijn complexe smaken, zo ook deze Tanzania Kusini Honey. Verras jezelf, stap heel even af van klassieke koffiehinten. Ontdek intense tonen van honing en zoete citrus. Voltooi een rijk mondgevoel met de afdronk van vanille en geroosterde amandelen.  

Tanzania kent twee koffieregio’s; Zuid en Noord. Het zuiden van Tanzania is bekend om zijn agrarische cultuur en landbouwactiviteiten. De Kusini Honey is uitsluitend afkomstig van kleine boeren uit de zuidelijke hooglanden en wordt verbouwd op hoogtes variërend van 1500 tot 1650 meter boven de zeespiegel. De koelere temperaturen en minder zure gronden zorgen ervoor dat deze koffie een lichte aciditeit heeft met een zoet smaakprofiel. De speciale honey-proces waarbij de koffiebonen eerst worden gewassen in schoon rivierwater en vervolgens in de zon worden gedroogd, zorgt voor de honingzoete smaak.

"Kusini" is een Swahili woord voor "Zuid". Het Swahili is een Afrikaanse taal die vooral in Oost-Afrika gesproken wordt door ongeveer 50 miljoen mensen.


Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Honing
  • Vanille
  • Zoete citrus
  • Geroosterde amandelen

Kenmerken

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.