Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Versheid

Alles wat je moet weten over verse koffiebonen

Er zijn meerdere factoren die ervoor zorgen dat de maximale smaak uit koffiebonen behaald kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de ongebrande koffiebonen en de brandwijze van de koffiebonen. Maar er is meer, namelijk de versheid van de gebrande koffiebonen. Dé ultieme wens van elke koffieliefhebber. We nemen je graag mee in onze werkwijze.

Branddagen van Brandzaak

Elke werkdag en zondag om 15:00 gaat onze brander aan, wij branden jouw koffiebonen op bestelling. Bestel je op werkdagen en zondag vóór 15:00 dan worden je koffiebonen dezelfde dag gebrand, gewogen, verpakt en later op de avond opgestuurd met PostNL zodat je de volgende dag verse koffie in huis hebt, zelfs op zaterdag.

In de praktijk is het onmogelijk om 100% van de koffiebonen op dezelfde dag te branden. Er is namelijk altijd een minimale overschot van de dag ervoor. Het overgrote deel van alle koffiebonen die wij leveren zijn op de dag van verzenden gebrand, Een klein gedeelte van de koffiebonen zijn van de dag ervoor. Dus schrik niet als het een keer voorkomt dat de branddatum op de verpakking niet van de dag van verzending maar van de branddag ervoor is. Voor de kwaliteit maakt het niets uit, koffiebonen zijn namelijk tot 8 weken vers na branddatum.

Branddatum op de verpakking

Onze bedrijfsprocessen zijn er 100% op ingericht om jou te kunnen voorzien van de meest verse koffiebonen. Alle koffiebonen worden na branding eerst op natuurlijke wijze (lucht)gekoeld, vervolgens gewogen en verpakt inclusief vermelding van de branddatum. Dat is uniek.

Definitie: versheid en houdbaarheid

Onder verse koffiebonen verstaan wij koffiebonen die tot 8 weken geleden zijn gebrand. De koffiebonen die je ontvangt kan je dus 8 weken lang als verse koffie drinken. Na 8 weken noemen wij de koffiebonen niet meer vers. Natuurlijk zijn de koffiebonen na 8 weken nog perfect te gebruiken, koffiebonen hebben namelijk een houdbaarheid van 1 jaar na branddatum. Maar de verse smaak is er van af.

Verse koffiebonen gebruiken

Verse koffiebonen ontgassen na branding, dat is een normaal en natuurlijk proces. Na ongeveer 3 tot 5 dagen na branding zijn de koffiebonen ontgast. Dat betekent niet dat je 3 tot 5 dagen moet wachten voor je de koffiebonen kunt gebruiken. Het grootste gedeelte van de ontgassing gebeurt namelijk binnen 24 uur, wanneer de koffiebonen onderweg zijn. Je kunt de koffiebonen dus direct na ontvangst gebruiken, het is alleen zo dat de smaak van de koffie in de komende paar dagen verder verbetert.

Verse koffiebonen bewaren

Bewaar de koffiebonen altijd in de originele verpakking, zo blijft het vers tot 8 weken. Na het openen kan je de verpakking weer luchtdicht zippen. Stel je verse koffiebonen niet bloot aan:

  • (Zon)licht
  • Zuurstof
  • Vocht
  • Temperatuurschommelingen

Verpakkingen verse koffiebonen

Onze verpakkingen zijn speciaal vervaardigd voor het verpakken en vers houden van koffiebonen. Alle verpakkingen zijn uitgerust met een eenwegs-ventiel, zijn hersluitbaar en beschikken over een ‘’easy open tear-notch’’. Het ventiel is van cruciaal belang. Want na het branden van de koffiebonen ademen gebrande koffiebonen nog CO2 gassen uit die tot stand gekomen zijn tijdens het brandproces. De buitenzijde van de verpakkingen is van kraft materiaal. Dit zorgt voor een natuurlijke en authentieke uitstraling. Maar belangrijker is dat het hierdoor niet lichtdoorlatend is. De binnenzijde van de verpakking is vervaardigd uit hoogwaardig laminaat, hierdoor beschikken de verpakkingen over uitstekende barrière-eigenschappen.

Openen en hersluiten van de koffieverpakkingenBegin met het bestellen van verse koffie