Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Yemen Mocha

Zeer exclusieve koffiebonen die hun oorsprong vinden in Jemen

Koffiebonen kopen Yemen

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

Woorden schieten te kort bij het omschrijven van de complexe smaken van Jemenitische Mocha. De koffie is zeer geurig en beschikt over wilde exotische hinten gecombineerd met een aangename frisheid. De karakteristieke pure chocoladesmaak is duidelijk van de partij, ook in de relatief lange afdronk. De kwaliteit is van absolute wereldklasse. Dat proef je aan alles.

Een begrip op koffie gebied

Jemen is het land van de eerste koffiedrinkers. Mokka is gehuld in mythen en legenden. Het is door de jaren heen onlosmakelijk verbonden met koffie. De koffiebonen uit Jemen zijn opvallend klein en geconcentreerd. Dit komt doordat de bonen groeien op uitzonderlijk hoge bergen van 2000 tot 2200 meter boven zeespiegel.

Verwerking en verbouwing

Al honderden jaren worden koffiebonen uit Jemen verbouwd volgens natuurlijke methoden. Er worden geen meststoffen of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Het verwerkingsproces van koffie in Jemen is door de eeuwen heen niet veel veranderd. Nog steeds worden de bonen gedroogd terwijl het vruchtvlees en schil er nog aanzit. Eenmaal gedroogd wordt het vruchtvlees en schil ontdaan van de bonen door middel van een molensteen. 

Smaak

 • Pure chocolade
 • Gedroogd fruit
 • Onalledaags

Kenmerken

 • Body

  Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

 • Aciditeit

  De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

 • Balans

  Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.