Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

De beste 5 Volautomatische espressomachines van 2021

Ben je in de markt voor een nieuwe koffiemachine? En dan het liefst een volautomatische espressomachine die van alle gemakken is voorzien? Lees verder, want we hebben een top 5 lijst voor je samengesteld!

Eerst, wat is een volautomatische espressomachine?

Eigenlijk heel simpel. Het is een koffieapparaat waar je hele koffiebonen in doet. Met 1 druk op de knop worden je koffiebonen gemalen om vervolgens gezet te worden. In de basis zijn alle volautomaten dus hetzelfde zou je denken. Dat klopt in zekere zin, maar er zijn verschillen. En sommige verschillen zijn dusdanig groot dat je met de ene machine veel beter af bent dan met het andere. Denk bijvoorbeeld aan; onderhoud, de kwaliteit en het geproduceerde geluid bij het zetten van jouw favoriete goedje. Omdat ieder budget verschilt hebben wij machines getest over een brede prijsrange, met in achtneming van de prijs-kwaliteitverhouding. Hieronder trappen we af met nummer 5, veel leesplezier. 

Nummer 5: Melitta Caffeo Solo

Prijs: ong. € 300

MelittaGeweldig apparaat, ultra compact en super geprijsd! Veel kleiner dan dit ga je ze niet vinden. Dus heb je niet veel ruimte in je keuken maar wil je wel een degelijke volautomaat? Zet dan zeker deze Melitta Caffeo Solo op je shortlist. Verder is deze Melitta straight forward, dus verwacht geen zaken als een touchscreen of App connectie. Een goed bakje koffie zetten? Dat lukt zeker!

Maar zijn grootste troef, zijn compactheid, brengt logische gevolgen met zich mee. Zo is het waterreservoir met 1,2 liter aan de kleine kant en een bonenreservoir van 125 gram is bepaald niet groot te noemen. Maar hey, als jullie niet veel koffie drinken thuis dan mag dit geen naam hebben hoor. Want met 125 gram pers je toch een 12 tot 15 kopjes koffie mee uit. Ja, maar dan alleen koffies hè. Want een cappuccino of latte kan je hier niet mee zetten. Wil je toch graag melkspecialiteiten? Neem dan een aparte melkopschuimer. Dat werkt ook heel fijn.

Eindcijfer: 8,0


Nummer 4: Jura ENA 8

Prijs: ong. € 900

Jura ena 8We gaan nog even door in het compacte segment, dit keer met Jura. Iets groter dan de Melitta maar, ook hier stuiten we tegen een kleine water- en bonenreservoir aan, van respectievelijk 1,1 liter en 125 gram. Maar nogmaals, het hoeft niet per se een nadeel te zijn.

De Jura ENA 8 scoort op alle punten beter dan de Melitta Caffeo Solo. Hij ziet er bovendien veel gelikter uit én is de afwerking een stuk beter. Hij kan meer, dus mag je nu ook melkspecialiteiten verwachten. Een App connectie en een touchscreen zit er ook op. Trouwens, zet je graag en regelmatig melkspecialiteiten? Dan moet je weten dat het reinigen van het melksysteem iets meer werk met zich meeneemt. Je werkt namelijk met een slangetje i.p.v. een geïntegreerd melkreservoir met zelfreinigingssysteem. Machines die wél een zelfreinigingssysteem voor melk hebben? Die zijn niet veel duurder dan de Jura ENA 8. Het enige wat je mist t.o.v. de Melitta is dat de Jura niet 2 kopjes tegelijk kan zetten. De ENA 8 is aan de prijs, maar je krijgt er een mooi apparaat voor terug.

Eindcijfer: 8,2


Nummer 3: Philips 3200 EP3246/70

Prijs: ong. € 580

philipsOm meteen met de deur in huis te vallen. Dit is qua prijs-kwaliteit verhouding niet te kloppen. Voor wat deze Philips allemaal kan, zou je een hogere prijs mogen verwachten. Hij kan namelijk bijna alles. Dus melkspecialiteiten? Check! Twee kopjes per keer? Check! Compact? Check! Voldoende water- en bonenreservoir? Check! Zelf een touchscreen zit er op! En als klap op de vuurpijl, je kunt ‘m makkelijk reinigen na het zetten van een cappuccino. Een App connectie heeft ‘ie dan weer niet.

Wat opvalt is dat deze Philips best wat geluid produceert bij het malen, namelijk 74 decibel. Om je een idee te geven. De volgende machine in deze lijst heeft een geluidsproductie van 69 decibel. Wel moet daarbij vermeld worden dat die machine één van de stilste is in de markt. Volgens ons mocht deze Philips toch wat stiller zijn. Qua kwaliteit en afwerking is oké maar niet top of the range.

Eindcijfer: 8,5


Nummer 2: Siemens EQ. 6 plus S300

Prijs: ong. € 700

siemens

Dit zou zomaar de winnaar kunnen zijn van onze test. Knap wat Siemens hier heeft neergezet. Wat enorm opvalt, of juist niet, is het geluid! Want hij is met 69 decibel echt super stil! Dat kom je zelden tegen. De prijs voor wat ‘ie allemaal kan is best vriendelijk te noemen. Melkspecialiteiten, twee kopjes per keer, een ruim waterreservoir (1,7l) en bonenreservoir (300gr). Hij is qua formaat niet super compact maar ook niet overdreven groot. Vooral de bouwkwaliteit is dik in orde.

Mist ‘ie dan niks? Jawel. Zo mocht het reinigen van het melksysteem makkelijker zijn. Maar voor de rest, niets anders dan lof. Ow ja! Je kunt ‘m helaas niet connecten met een App!

Eindcijfer: 8,6Nummer 1: De'Longhi PrimaDonna Soul

Prijs: ong. € 1.250

delonghiDit is de winnaar, mocht dat je niet zijn opgevallen. Ja hij kost wat, maar deze machine is het dubbel en dwars waard. Het water- en bonenreservoir van respectievelijk 2,2 liter en 500 gram is echt ruim. Zet je regelmatig melkspecialiteiten? Dan word je niet alleen blij van alle opties maar ook van het zelfreinigingssysteem. De PrimaDonna Soul is bovendien uitgerust met een touchscreen met zeer uitgebreide opties. Een app, zelfs dat heeft ‘ie! De afwerking en materiaalgebruik (rvs) is top of the range. En alsof dit allemaal niet genoeg is heeft de PrimaDonna Soul de Bean Adapt Technology. Hiermee past het apparaat automatisch de maalgraad, koffiehoeveelheid en het watertempratuur aan o.b.v. de gekozen koffie. Hoe makkelijk wil je het nog hebben?

Let er wel op dat de PrimaDonna Soul wat ruimte vraagt. Dus heb je een kleine keuken, check dan eerst even de afmetingen voor je ‘m meteen bestelt.

Eindcijfer: 9,3

Terug naar het overzicht