De makers

Twee broers, één missie.

de makers

Wij zijn twee broers, Sefa en Harun. Onze fascinatie voor koffie begint op jonge leeftijd. Als we naar de Coffee Company gaan aan het Eendrachtsplein in Rotterdam, bloeit de liefde voor koffie echt op. Sefa is nog een tiener en drinkt zijn allereerste echte koffie; een Americano, helemaal zwart. Naarmate de tijd vordert, groeit de passie voor koffie verder. Samen reizen we jarenlang door het land, op zoek naar de lekkerste kopjes koffie. Ieder zijn ding, koffie is het onze.

januari

2013

SEFA WORDT BARISTA

Wanneer Sefa naast zijn studie een bijbaan zoekt, stimuleert Harun om toch iets met koffie te doen. ‘’Barista zijn, lijkt dat je niet gaaf?’’ In januari 2013 begint Sefa als Barista bij een Douwe Egberts Café in Rotterdam. Zonder dat we het in de gaten hebben, klinkt hier stilletjes het startschot van iets groots. Sefa leert in korte tijd veel. Zoveel, dat hij zijn kennis deelt in het team. Maar ook erbuiten, als nationaal trainer van Douwe Egberts Master Blenders.

smoke

oktober

2013

We hebben een plan, anders dan die van anderen

In de herfst van 2013 weten we het zeker. Wij gaan koffie maken, zoals wij denken dat koffie hóórt te smaken! Geen donker gebrande vlakke melanges waar bitterheid het podium eist, maar smaakvolle medium roast Single Origins! En die koffie leveren we vers. Dat smaakt namelijk veel lekkerder. En om alle smaak in de koffiebonen naar boven te halen, branden we volgens de slow roast methode en niet industrieel. Voor ons is 2013 een onvergetelijk jaar, waarin alles draait om 1 ding: Koffie!

smoke

Juli

2024

Als een lopend vuurtje

Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder en staan nog steeds in vuur en vlam. We bedienen vele koffieliefhebbers in Nederland, maar ook ver over de grens. En daar zijn we erg trots op! Onze liefde voor koffie houden wij niet voor onszelf. Die delen wij graag met jou. Ben je benieuwd hoe onze koffie smaakt? Bekijk dan snel ons assortiment van vers gebrande koffiebonen.