Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Erectieproblemen? Drink 2 kopjes koffie!

Goed nieuws voor alle mannen die twee á drie kopjes koffie per dag achterover slaan: de kans dat jouw penis moeilijk een erectie krijgt is een stuk kleiner dan bij mannen die geen koffie drinken. Uit een studie van de University of Texas is gebleken dat het drankje een natuurlijke viagra is, meldt Metro.

erectieproblemen mannen koffie

In totaal deden 4000 mannen mee aan het onderzoek, die elk een vragenlijst moesten invullen over hun drinkgewoontes wat betreft koffie, thee en frisdrank. Één vraag ging over de verhouding tussen het aantal kopjes koffie en erectieproblemen die mannen wel of niet hebben in bed. Dit bleek dus allemaal hartstikke mee te vallen.

Wondermiddel
Dat koffie een positieve werking heeft op het mannelijk seksleven heeft allemaal te maken met het wondermiddel cafeïne: mannen die tussen de 85 en 170 milligram tot zich nemen hadden zo’n 42 procent minder klachten over erectieproblemen. Voor de echte koffie-addicts die 171 tot 303 milligram cafeïne drinken per dag is dit 39 procent.

Relaxt
Hoe het kan dat mannen een makkelijkere erectie krijgen als ze koffie achter hun kiezen hebben? Cafeïne maakt de spieren in de penis relaxter, waardoor het bloed er makkelijker doorheen kan stromen.

Bron: wtf.nl

Terug naar het overzicht