Media

Brandzaak in de picture.

Jonge Rotterdammers starten koffiebranderij met echte verse koffie

Koffieliefhebbers opgelet: de meest vers gebrande koffiebonen komen vanaf heden uit Rotterdam. Nou ja, de bonen komen uit Brazilië, Honduras, Ethiopië en Jemen en worden vervolgens gebrand door twee broers in hun eigen koffiebranderij genaamd Brandzaak. Vanaf 19 maart (gisteren), zijn de Rotterdamse bonen te bestellen op http://www.brandzaak.nl. “We willen iedereen een kans geven om de meest verse koffiebonen te laten proeven”, aldus Sefa Bingul (22).

Elke keer weer commentaar leveren op de koffie die ze dronken bracht de broers Bingul op het idee om het heft in eigen hand te nemen. Wat ze misten in andere koffie, willen ze koffiedrinkend Nederland bieden met hun eigen merk.

Brandzaak: een Rotterdams koffiemerk

Versheid is een van de belangrijkste pijlers van Brandzaak. ‘’We branden meerdere keren per week koffie in kleine hoeveelheden, daarom is versheid bij ons vanzelfsprekend”, vertelt Harun Bingul (28). “Onze verpakkingen zijn voorzien van een branddatum, zo weet je precies hoe vers je koffie is.”

Op deze manier willen de broers de concurrentie voorblijven. Ze zijn zich ervan bewust dat dat niet makkelijk zal worden: “We zijn een klein bedrijf en het economisch klimaat helpt niet mee, maar ik geloof in ons product en ben er trots op.” Veel mensen beseffen nog niet dat arabica bonen gezonder zijn dan de robusta bonen. Laat staan dat er veel kwaliteit- en smaakverschil zit in arabica bonen onderling. “De ene arabica koffiebonen zijn de andere niet, wij bieden alleen arabica bonen aan van premium kwaliteit”, aldus Harun.

Vers gebrande koffiebonen in je eigen huis

Op de webshop van Brandzaak kan iedereen de Rotterdamse bonen bestellen al vanaf € 7,95. De gebruiksvriendelijke site heeft veilige betaalopties en hanteert geen verzendkosten. Bovendien worden bestellingen tot 500 gram bezorgd in de brievenbus, je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Bron: koffieblog.nl

Terug naar het overzicht