Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Science says: koffie drinken zorgt voor een betere work-out

Ooit op een onmenselijk tijdstip opgestaan om jezelf in het zweet te werken? En dacht je toen ook: 'Ik kan nu wel een flinke portie cafeïne gebruiken.' Dan is het nu het moment om op te letten. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat een goed 'bakkie pleur' zorgt voor een effectievere work-out.

coffee workout

Good to know

In het onderzoek zijn drie groepen met elkaar vergeleken: een groep die voorafgaand aan het sporten geen koffie had gedronken, een placebo-groep en een groep die een 400 milligram cafeïnepil (staat gelijk aan ongeveer 4 sterke koppen koffie) had ingenomen voor de workout.

Wat bleek?

Ervan uitgaande dat alle deelnemers ongeveer 450 calorieën verbrandde tijdens het sporten, waren de deelnemers die de cafeïnepil hadden ingenomen 3,3 procent sneller dan de anderen. Niet een mega groot verschil, maar toch... En het verrassende was dat deze stijging over de hele linie was, ongeacht of de deelnemers een minimale hoeveelheid koffie hadden gedronken of met (de spreekwoordelijke) emmers tegelijk.

Kop koffie dan maar?

Kortom: jouw ochtendkoffie drinken voorafgaand aan je morning work-out is zo'n slecht plan nog niet. Het is niet alleen goed voor het wakker blijven tijdens dat uurtje zweten, maar je rent er ook extra hard van.

Bron: glamour.nl

Terug naar het overzicht