Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Tot 5 koppen koffie per dag is goed voor het hart

Het drinken tot vijf koppen koffie per dag is goed voor je hart. Dat blijkt uit een studie onder 25.000 Koreaanse mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar, uitgevoerd in het Kangbuk Samsung ziekenhuis in Seoul. Dat meldt Sky News.

koffie goed voor het hart

Koffiedrinkers

De participanten hadden allemaal geen eerdere symptomen van hart- of vaatziekten. De deelnemers werden in verschillende groepen koffiedrinkers verdeeld: ‘geen’, ‘minder dan 1 kop per dag’, ‘1 tot 3 koppen per dag’, ‘3 tot 5 koppen per dag’ of ‘5 of meer koppen per dag’.

De onderzoekers kwamen erachter dat de groep die drie tot vijf koppen koffie per dag dronk, minder snel signalen vertoonde van een hartziekte. “Onze studie draagt bij aan een groeiend bewijsmateriaal dat het drinken van koffie mogelijk een tegengesteld verband heeft met hart- en vaatziekten”, zo luidt de conclusie van de onderzoekers.

Meer onderzoek

“Verder onderzoek is geboden om onze bevindingen te bevestigen en de biologische basis van de mogelijk preventieve effecten van koffie op hart- en vaatziekten vast te stellen”, staat er verder. Victoria Taylor, diëtist bij de 'British Heart Foundation', bevestigt tegenover Sky News dat er meer onderzoek nodig is om de bevindingen te bevestigen en om het verband te begrijpen.

Bron: metronieuws.nl

Terug naar het overzicht