Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Koffie in grote steden minder gedronken

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt minder koffie gedronken dan in de rest van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Nestlé is gehouden onder 2.000 Nederlanders. In de drie grootste steden van Nederland heeft koffie een aandeel van 18 procent terwijl in de rest van Nederland bijna een kwart (23 procent) van alle drankjes koffie is.

Koffie in grote steden minder gedronken

Jongeren

De verklaring voor de lagere koffieconsumptie is dat grote steden relatief veel jongeren herbergen. Deze groep staat meer open voor andere type drankjes -bijvoorbeeld sap, alcohol, frisdranken en zuivel- dan mensen uit de provincie. Ook binnen de koffieconsumptie zijn er verschillen. Zo worden er in grote steden meer koffievariaties gedronken zoals cappuccino, latte macchiato en espresso aldus Nestlé. In andere delen van Nederland drinkt men meer koffie en in Noord-Nederland (28 procent) het meest. Nog een conclusie uit het onderzoek: jongeren drinken meer koffievariaties dan ouderen (31 procent om 19 procent). Vooral cappuccino's, Wiener Melanges en latte macchiato's zijn populair.

Verschil

'Het verschil in de grote steden met de rest van Nederland is behoorlijk. De oorzaak is dat er meer jongeren wonen. Zij lopen meestal voorop met trends, ook binnen voeding en dranken', aldus Arthur van Keeken, Business Executive Manager Coffee & Beverages bij Nestlé Nederland. 'We volgen deze groep dan ook nauwlettend. 's Ochtends drinken ze een macchiato of cappuccino en 's middags bijvoorbeeld een latte hazelnut'.

Bron: distrifood.nl

Terug naar het overzicht