Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Koffie is nieuwe wijn in Parijs

De nieuwe koffiehuizen in Parijs zien hun koffie als wijn – een expressie van grond, klimaat en boon. Hun clientèle neemt deze zienswijze over.

Koffie is nieuwe wijn in Parijs

Antoine Nétien is een van de nieuwe koffiegoeroes in Parijs, een stad die bekend staat om zijn dédain voor koffie. "Enkele jaren geleden waren hier 2 koffiehuizen, nu 25", zegt Nétien, gezeten aan een strak tafeltje in zijn Café Coutume in het sjieke VIIe arrondissement.

Cremo

De koffiepioniers in Parijs hebben 1 ding gemeen: ze hebben niets met Italië. Nétien leerde het edele ambt in Australië, anderen lieten zich inspireren door Amerikaanse koffiehuizen. Nétien haalt de schouders op over de cremo, de hazelnootbruine 'tijgerhuid' die in Italië het bewijs is van een goede espresso. Een goede cremo verzegelt volgens de Italianen de koffie, zodat de intense smaken behouden blijven. De laag moet zo dik zijn, dat suiker erop blijft liggen. Bij Nétien zakt de suiker direct naar de bodem . "Je moet ook eigenlijk geen suiker in je koffie doen", zegt hij. "Dat vertroebelt de smaak."

Bron: destentor.nl

Terug naar het overzicht