Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Last van muggen? Zo verjaag je ze!

Velen zullen het vast wel herkennen: ben je net lekker aan het barbecueën, komen er uit het niets een hoop insecten om de hoek kijken.

Gemalen koffie

Vooral later op warme zomeravonden laten muggen en wespen zich maar al te graag zien. Dit kan erg vervelend zijn als je in de tuin zit te eten, om dan nog maar te zwijgen over allergieën en serieuze virussen die de muggen verspreiden. Om nou gelijk allerlei chemische bestrijdingsmiddelen tevoorschijn te halen is ook een beetje overdreven. De oplossing? Geloof het of niet, gemalen koffie! Veel insecten kunnen namelijk erg goed ruiken, en de ongelooflijk sterke geur van verbrande gemalen koffie wordt het liefst door hen vermeden.

Doe wat gemalen koffie in een schaaltje en dek het af met aluminiumfolie. Als je dit hebt gedaan kun je het schaaltje gemalen koffie buiten neerzetten en aansteken. Vanaf nu zullen de meeste insecten niet meer in de buurt komen. Nog steeds last van muggen? Voeg er wat verse laurierbladeren aan toe en laat het samen branden. Deze methode is volledig natuurlijk! Bekijk hieronder hoe je dit doet en vergeet deze handige tip niet te delen met je vrienden.

Terug naar het overzicht