Media

Brandzaak in de picture.

Ouderwets lekkere koffie in een nieuw jasje!

Ik drink heel graag een kop koffie, maar de ene koffie is de andere niet. Vroeger toen ik klein was, weet ik nog dat mijn moeder de koffie maalde en vers opschudde. Die geur rook je door het hele huis. Ik dronk toen nog geen koffie. Mijn eerste koffie heb ik gedronken in de trein op Tienertoer (heel lang geleden) met heel veel melk en suiker. Jaren later heb ik de suiker vervangen door zoetjes, maar die vergat ik steeds, dus toen alleen met melk. Hoe ouder ik werd hoe meer ik koffie begon te waarderen. Waar we eerst nog een Senseo thuis hadden staan, is deze een jaar of 10 geleden vervangen door een espresso apparaat met verse bonen. Ik kan echt genieten van een kop koffie en nu zwart.

bonapetit-foodblog-brandzaak

Ik kreeg de vraag van Brandzaak om hun koffiebonen eens uit te proberen, daar zeg ik als echte koffieliefhebber geen nee tegen. Brandzaak is een koffiebranderij uit Rotterdam, die 3 jaar geleden tot stand is gekomen door de passie van twee broers. Hun missie is om jou te voorzien van een subliem kopje koffie. Dagelijks branden zij hun koffiebonen om je kennis te laten met de meeste verse koffie die je ooit hebt geproefd. De branddatum wordt daarom vermeld op de verpakking. Voor hun koffie gebruiken zij 100% Arabica koffiebonen van Specialty Coffee kwaliteit. Dus crème de la crème onder de koffiebonen.

Een paar dagen geleden kreeg ik een pakket thuisbezorgd van Brandzaak. Een prachtige CHEMEX coffeemaker (een lust voor het oog), een Tiamo koffiemolen, CHEMEX koffiefilters en natuurlijk de Brandzaak verse koffiebonen met de smaak Brasil Yellow Bourbon. Ik kon niet wachten om deze producten aan de slag te gaan. De kinderen stonden te popelen om de koffie te malen, de geschiedenis herhaalt zich, ook zij houden van de geur van koffie.

Het werkt super simpel, zie onderstaande 5 stappen:

  • Maal de koffiebonen lekker vers met een handmolen. Gebruik 60 gram koffiebonen per liter, dus zet je een halve liter koffie dan gebruik je ongeveer 30 gram koffiebonen.
  • Zet een filter in de CHEMEX en spoel dat even met water, zodat de papiersmaak uit het filter verdwijnt.
  • Doe de gemalen koffiebonen in de filter en schenk er rustig heet water in.
  • Er druipt langzaam koffie naar het onderste gedeelte van de CHEMEX.
  • Nadat het water niet meer druppelt kan je het filter weggooien en genieten van de meest verse koffie die je ooit in je leven hebt geproefd. Beter en verser dan dit wordt het gewoon niet.
brandzaak-koffiebonen

Je kunt diverse heerlijke verse koffiebonen bestellen bij Brandzaak, ook voor je espressomachine. Kun je niet kiezen (wat bij mij meestal het geval is, wil alles proberen), dan kun je ook een Single Origins collection bestellen. Dan ontvang je 6 soorten koffiebonen in zakjes van 250 gram.

Conclusie: Ben je een koffieliefhebber, dan zou ik zeker eens kijken op de website van Brandzaak en jouw smaak koffiebonen proberen. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen, dan zou ik ook kijken op de accessoires, want zo’n koffiemaker en koffiemolen wil je wel onder de boom vinden.

Bron: bonapetit.nu

Terug naar het overzicht