Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

10 gouden regels voor het zetten van goede filterkoffie

In het boekje With Love, Alles over koffie, kwamen we gisteravond 10 gouden regels tegen voor het zetten van goede filterkoffie. Die delen wij natuurlijk graag ook even met jou.

filterkoffie zetten tips

  1. Gebruik een schone koffiekan en maak de kan warm met heet water.
  2. Je zet de allerlekkerste koffie als je de versgebrande koffie maalt vlak voor het zetten. Het aroma en de smaak van de bonen zijn dan het best. Als je zelf de koffiebonen maalt, gebruik dan bij voorkeur een maalschijvenmolen.
  3. Gebruik voldoende verse koffie van een goede kwaliteit.
  4. Neem de juiste maling bij jouw manier van koffiezetten.
  5. Gebruik vers koud water en laat eerst even de kraan lopen.
  6. Zorg voor de ideale opschenktemperatuur en dat is 95 graden Celsius en dat is ongeveer als het water een halve minuut van de kook is. Bij deze temperatuur worden namelijk de juiste aroma’s aan de koffie onttrokken.
  7. Houd gezette koffie niet warm op het warmhoudplaatje omdat deze de koffie onnodig laat circuleren. Dit beïnvloedt ook de smaak negatief.
  8. Schenk de gezette koffie over in een schone thermoskan. Spoel de thermoskan eerst even door met heet (of kokend) water. Hierdoor blijft de koffie extra goed op temperatuur en de smaak op zijn best.
  9. Bewaar gezette koffie niet langer dan een half uur.
  10. Om aroma en smaak zo goed mogelijk te bewaren wordt koffie na het branden snel en goed verpakt. Koffie blijft het lekkerst als je het pak na opening bewaart in een goedsluitende en dus luchtdichte bus.

Bron: koffie.blog.nl

Terug naar het overzicht