Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Turkse liefdeskoffie

Wie rond 1800 een Liefdeskoffie bestelde in een Turks koffiehuis kon zich verheugen op koffie verrijkt met anbar, ook wel bekend als ambergrijs.

turkse liefdeskoffie

Een kleine hoeveelheid boven het vuur gesmolten anbar was genoeg voor een hete pot koffie. Anbar, afkomstig uit overleden potvissen, werd meestal op verlaten stranden stranden gevonden en was zo gewild dat Turken die het niet aan de Sultan overhandigden, de doodstraf konden krijgen. Maar niemand wist in die tijd waar het vandaan kwam. De Chinezen noemden het lung sien hiang, ‘parfum van draken speeksel’, omdat ze dachten dat het afkomstig was van kwijlende draken die lagen te slapen op het strand. In de koffie is het heerlijk. De geur heeft een truffelachtige intensiteit: warm en vol. Uit ‘Koffie een sterk verhaal’, Stewart Lee Allen.

Vandaag de dag is chocolade voor velen een zinnenprikkelend hoogtepunt

Vandaag de dag is voor velen een stukje chocolade, gelegen in het kuiltje van de tong en overgoten met hete koffie een zinnenprikkelend hoogtepunt. Zowel in de mond als later in de maag geeft het een heerlijke mengeling van zoetige wellust en bitter vuur. Dat koffie en chocolade zo goed samengaan bewijzen de vele recepten.

Bron: With Love, Alles over Koffie

Terug naar het overzicht