Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Science says: dít zegt je koffie-voorkeur over je persoonlijkheid

Er zijn natuurlijk mensen die experimenteel zijn op koffie-gebied en gespot worden met zowel espresso's en latte's als macchiato's, maar de meesten van ons hebben wel een vertrouwde favoriet.

koffie persoonlijkheid

Een recente studie keek naar honderd koffie-drinkers en koppelde hun persoonlijkheidstrekken aan hun koffie-voorkeur. En wat blijkt? Mensen met hetzelfde lievelingsdrankje lijken veel op elkaar, waardoor je inzicht krijgt in welk koffie-persoon jij bent. Dus: wat zegt je koffie keuze over jou?

1. De Cappuccino-cutie

Wait for it: cappuccino-drinkers schijnen allemaal lichte control-freaks te zijn en vaak ook creatief en een tikkeltje obsessief. Leuke bijkomstigheden: cappuccino-drinkers liegen minder snel en zijn heel gemotiveerd. Daarnaast zijn ze trouw aan hun vrienden, ook al raken ze snel verveeld.

2. De Affogato-appreciator

Voor de niet-kenners: dit is een bolletje (vanille)ijs overgoten met espresso. Liefhebbers van deze combi zien overal de lol van in en zijn allesbehalve saai. Je geniet graag van je eten en bent meer een avond- dan ochtendmens. Je doet alles op je eigen tempo en ziet wel wat de dag je brengt.

3. De Espresso-expert

Work hard play hard - dat is jouw motto. Als espresso-drinker heb jij meerdere shots gedurende de dag nodig om je humeur op peil te houden en je neemt graag de leiding. Probeer wel om het één dag per week iets rustiger aan te doen om een burn-out te voorkomen.

4. De Americano-drinker

Jij bent betrouwbaar en houdt van simpele dingen. Minimalisme is jou op het lijf geschreven en je kunt af en toe wat stilletjes (en chagrijnig) zijn. Ondanks je serieuze inslag, krijg je trouwens wel altijd alles gedaan.

5. De Latte-lover

Je vindt het fijn als dingen je komen aanwaaien en kunt soms iets te lang twijfelen over de juiste beslissing. Je werkt ook liever in een team dan dat je de baas bent en houdt dingen graag luchtig - daarom is het altijd leuk om in jouw buurt te zijn. Tip: latte drinkers zouden iets vaker van de norm kunnen afwijken om voor wat variatie in hun leven te zorgen.

6. De Soya-specialist

Een tikkeltje high maintenance ben je wel, als je graag soyamelk in je koffie hebt. Je kletst graag en werkt goed samen, maar kan ook een ietwat egocentrisch - en bazig - zijn. Goed weten wat je wilt werkt wel vaak goed in je voordeel, dat dan weer wel.

Bron: glamour.nl

Terug naar het overzicht