Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Zeven op tien Nederlanders drinken koffie op werk

72 procent van de Nederlanders drinkt koffie op de werkvloer.Dit blijkt uit onderzoek van Ruigrok Netpanel in opdracht van Selecta Nederland onder duizend werkende Nederlanders. Gemiddeld drinken zij vier bakjes koffie op een dag. Mannen drinken meer koffie dan vrouwen, zij drinken vaker vijf of meer koppen per dag, terwijl vrouwen vaker twee koppen of minder drinken. Daarnaast zegt bijna de helft van de Nederlandse werknemers productiever te zijn met een goede kop koffie. 58 procent ervaart meer plezier in het werk bij het drinken van koffie en zegt niet zonder te kunnen.

zeven-op-tien-nederlanders-drinken-koffie-op-werk

Onvoldoende

Gemiddeld wordt een bakje koffie beoordeeld met een 7. Een op de tien ondervraagden geeft de koffie op het werk een onvoldoende. Zwarte koffie wordt het meest gedronken, daarna volgen cappuccino en espresso. Uit een ander onderzoek van Nestlé onder tweeduizend Nederlanders blijkt dat meer dan een kwart koffie buitenshuis drinkt, waarvan driekwart op het werk.

Mensen drinken vooral koffie om energiek aan de nieuwe werkdag te beginnen of om zich op te laden tijdens het werk. Een koffiepauze wordt gebruikt om privé- en zakelijke gesprekken met collega’s te voeren.

Bron: nu.nl

Terug naar het overzicht