Nieuws

De laatste ontwikkelingen voor bij de koffie.

Zo mors je het minst met je koffie, volgens de wetenschap

Mors je vaak koffie wanneer je met je kopje de afstand tussen het koffieapparaat en jouw bureau aflegt? Dan heeft een Koreaanse wetenschapper dé ideale oplossing voor jou in petto. Je moet je kopje namelijk in "klauwhouding" vastnemen: met je vijf vingers die je opent als een vogelklauw, over de bovenkant van je kopje heen.

koffie morsen

De Koreaanse wetenschapper Jiwon Han verrichtte een wetenschappelijke studie die erop gericht was om te ontdekken waarom we zo vaak koffie dreigen te morsen wanneer we van het koffietoestel naar ons bureau terugwandelen. Volgens Han heeft dit overigens niets te maken met de hoeveelheid koffie in je mok, wel met de "woeste bewegingen van het goedje" tijdens het wandelen.

Han ontdekte dan ook dé ideale manier om je kopje koffie te transporteren zonder te morsen: hou je hand in klauwhouding, met alle vingers opengesperd en neem zo je kopje aan de bovenkant vast. Volgens de wetenschapper kan je bovendien best ook achterwaarts naar je bureau terugwandelen. "Het lichaam is niet gewend om achterwaarts te wandelen, waardoor het alles op alles zet om het evenwicht te bewaren en de koffie tegen de binnenkant van de koffiemok aanspat zonder over de rand heen te gaan," verduidelijkt Han.

Bron: nieuwsblad.be

Terug naar het overzicht