De Koffiebranderij

Wie het dichtst bij het vuur zit, warmt zich het meest.

De Koffiebranderij

In onze branderij gebeurt het. Hier ruiken we. Hier proeven we. Hier ontwikkelen wij onze brandprofielen om de karakteristieke hinten te accentueren van verschillende Single Origin koffiebonen. Smaak is persoonlijk, de maximale smaak uit de koffieboon halen is niet alleen vakmanschap maar ook wetenschap.

Vers, verser, Brandzaak.

Iedere werkdag én zondag om 15:00 ontvlammen wij onze Giesen koffiebrander. De Giesen is een ambachtelijke koffiebrander van eigen bodem. Wij geloven in de ambachtelijke manier van koffiebranden, maar gebruiken tegelijkertijd de meest moderne technieken. Op die manier geven wij onze koffiebonen niet alleen de ambachtelijke smaak, maar ook een hoge mate van meetbare consistentie. We monitoren en loggen alle brandingen softwarematig.

Wie het dichtst bij het vuur zit, warmt zich het meest.

''Turning point. Rate of rise. First crack. Roast development time. Maillaird reactie. Caramelisatie. S-Curve. Welkom in onze wereld. Hier spreken wij een andere taal; de taal van koffiebranders.''