Duurzaamheid

Gewoon het hele verhaal.

Duurzaamheid

Je staat er misschien niet bij stil, maar iedere keer dat je koffie drinkt trigger je een gecompliceerde keten. Een keten waarin een eerlijke beloning voor de boer onmisbaar is, maar veel verder gaat dan dat alleen. We schuilen niet achter labels, certificeringen of keurmerken. We vertellen je het hele verhaal.

Er was eens een boer…

Ons verhaal begint hier, bij de boer en zijn koffieplantage. Wij kopen onze ongebrande koffiebonen vaak direct in bij de boer. Óf bij de coöperatie waarbij de kleine boer is aangesloten. Die behartigt collectief zijn belangen. Omdat wij meer dan één smaak koffie hebben en ook met vaste regelmaat specials aanbieden, hebben wij direct of indirect contact met veel boeren en coöperaties. Coöperaties waarmee wij regelmatig samenwerken zijn: COMSA, Coope Dota, Coope Tarrazzu en Oromia. Daarnaast nemen wij deel aan ontwikkelingsprojecten, zoals Boyo Asuchuf in Kameroen. Ben je benieuwd waar deze coöperaties voor staan en wat ons ontwikkelingsproject in Kameroen inhoudt? Lees het in detail op onze pagina projecten en coöperaties.


Gewoon het hele verhaal.

Één van de meest duurzame branderijen van Nederland

Tijdens het branden komen schadelijke stoffen vrij. Hoewel wij ruim binnen de toegestane normen vallen hebben wij onze branders proactief uitgerust met de nieuwste generatie naverbrander en katalysator. Katalysatoren reduceren en neutraliseren namelijk schadelijke stoffen die worden uitgestoten. Deze schadelijke stoffen worden vervolgens omgezet naar stoffen die niet schadelijk zijn, zoals kooldioxide, stikstof en water. Daarmee zijn wij de eerste koffiebranderij in Nederland die is uitgerust met een katalysator van Giesen.

Wij branden onze koffiebonen op 100% CO2 gecompenseerd gas en gebruiken uitsluitend stroom die opgewekt is uit de Nederlandse windkracht. We compenseren ons verbruik door het aanplanten van bomen en investeringen in duurzame energieprojecten. Klimaatneutraal dus.

Logische keuzes in logistiek

Al onze pakketten verzenden we met PostNL. PostNL is als enige Nederlandse transportbedrijf opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), een lijst die de meest duurzame bedrijven ter wereld toont. 

Bomen voor bonen

Wist je dat de koffieplant een schaduwplant is? Koffieplanten worden vaak omringd door hoge bomen. Van de verzenddozen en de labels op de verpakkingen, tot aan onze pakbonnen is al ons papier vervaardigd uit FSC of uit PEFC gecertificeerd hout. Door middel van verantwoord bosbeheer zorgt dit ervoor, dat we de bossen op onze wereld behouden. En om de impact op het milieu nóg verder te verlagen, zijn onze koffieverpakkingen vrij van aluminium en recyclebaar.