Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Indonesia Sumatra

Reis je mee naar rustieke sferen?

Koffiebonen Indonesia Sumatra

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

Ontspan en geniet van een breed palet van aardse hinten die je leiden naar rustieke sferen. De kruidige smaak maakt het drinken van Sumatraanse koffie een bijzondere ervaring. De stevige body staat garant voor een vol en stroperig mondgevoel. De Indonesia Sumatra is een krachtige koffie met een uitgesproken smaak. Juist hierdoor is de Indonesia Sumatra uitermate geschikt voor zetmethodes met melk, zoals een cappuccino of latte.

Indonesië, een belangrijke koffieproducent

Indonesië beschikt over de ideale groeiomstandigheden voor koffie. De hoogte, vruchtbare grond en de temperatuur met een vochtig klimaat is hier de reden voor. Het land bestaat uit ongeveer 17.500 eilanden met een fascinerende biodiversiteit met verschillende microklimaten.
 

Mandheling, koffie uit Noord-Sumatra

De Indonesia Sumatra die wij aanbieden komen uit Noord-Sumatra en worden aangeduid met de term ‘’Mandheling’’. In tegenstelling tot andere koffies op de koffiemarkt heeft Mandheling geen betrekking op het gebied waar de koffie wordt verbouwd. De naam is het resultaat van een verkeerde spelling van een bevolkingsgroep die ‘’Mandailing’’ wordt genoemd en in Noord-Sumatra woont. Tegenwoordig wordt de naam Mandheling als handelsnaam gebruikt voor koffies die uit Noord-Sumatra komen.

Details

  • Land: Indonesië
  • Regio: Sumatra, Takengon area, Central Aceh
  • Producent: Tunas Indah
  • Variëteit: Linie S Triple Picked Grade 1
  • Verwerking: Semi-Gewassen
  • Hoogte: 1300-1600 meter

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Krachtig
  • Kruidig
  • Stevige body

Kenmerken

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.