Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Panama La Gloria

De trots van de Suarez familie

Panama Koffiebonen

Maak je keuze

Deze koffiebonen zijn uitverkocht. Klik hier voor ons actuele assortiment.

Loop je neus achterna. Streel je smaakpapillen. Maak kennis met de Panama La Gloria. Zonder twijfel, dit is hét beste microlot van deze plantage in Boquete. Wat mag je dan verwachten? Een koffie die wij adviseren om vooral zwart te drinken. Als zwarte koffie krijgen de hinten van de Panama net een beter podium om te stralen namelijk. Ervaar een romig mondgevoel met hinten van amandelen en noga. De afdronk is middellang zonder onaangename bittere tonen.

Finca La Gloria, de plantage

De plantage La Gloria wordt sinds 1920 gerund door de Suarez familie. De broers Norberto, Domingo en Carlos zitten heden ten dage aan het roer. Zij hebben in ieder geval 1 ding gemeen; de passie en liefde voor koffie voorzetten dat ze van hun ouders en grootouders hebben geërfd.

De La Gloria plantage bevindt zich op een hoogte van 1360 – 2000 meter boven de zeespiegel. Alle plantages die boven de 1300 meter uitkomen worden hier gekwalificeerd als ‘’Baru Indian High’’ plantages. Daarmee komen de koffiebonen automatisch ook in het hoogste kwaliteitsniveau, namelijk SHB: Stricktly Hard Bean. In totaal stromen er vier bronwater beekjes door de vulkanische terroir van La Gloria. Een regenval 3000mm per jaar bij een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 22 graden celcius vormen uitmuntende condities voor een consistente en langzame groei van de arabica bonen.

Details

  • Herkomst: Panama, Boquete
  • Plantage: Finca La Gloria
  • Verwerking: Washed
  • Variëteit: Caturra, Typica & Catuai (SHG)
  • Branding: Medium Roast
  • Hoogte: 1360-2000 meter

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Amandelen
  • Noga
  • Romig

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.