Panama La Gloria

Uit de bergen van Boquete, waar koffie langzaam groeit

tijdelijk

Op voorraad
SKU
Panama Gloria

kies inhoud

500 gram

€ 16,20

1000 gram

€ 27,50

door het vuur voor koffie

  • dagelijks ambachtelijk gebrand
  • supervers geleverd
  • specialty coffee kwaliteit
  • gratis verzending vanaf € 35,00
  • beoordeling:

Loop je neus achterna. Streel je smaakpapillen. Maak kennis met Panama La Gloria. Zonder twijfel, dit is één van de beste plantages van Boquete. Wat mag je dan verwachten? Een koffie die wij adviseren om vooral zwart te drinken. Als zwarte koffie krijgen de hinten van de Panama net een beter podium om te stralen namelijk. Ervaar een romig mondgevoel met hinten van amandelen en noga. De afdronk is middellang zonder onaangename bittere tonen.

SCA Cupping Score: 84,00

Verónica Suárez on a mission

La Gloria Coffee is geworteld in de rijke traditie van de familie Suárez, die al vier generaties lang met passie koffie produceert in Panama. Wat ooit heel klein begon in de bergen, is uitgegroeid tot een merk dat de unieke smaken en verhalen van Panamese koffie met de wereld wil delen. 

De drijvende kracht achter La Gloria Coffee is Verónica Suárez. Geboren in Panama en opgegroeid tussen de koffiestruiken, verhuisde zij later naar de Verenigde Staten. Na 25 jaar keerde ze in 2022 terug naar haar geboorteland om de familiedroom voort te zetten: het introduceren van La Gloria Coffee in de VS en daarbuiten.

Finca La Gloria, de plantage 

De La Gloria plantage bevindt zich op een hoogte van 1360 – 2000 meter boven de zeespiegel. Alle plantages die boven de 1300 meter uitkomen worden hier gekwalificeerd als ‘’Baru Indian High’’ plantages. Daarmee komen de koffiebonen automatisch ook in het hoogste kwaliteitsniveau, namelijk SHB: Strictly Hard Bean. In totaal stromen er vier bronwater beekjes door de vulkanische terroir van La Gloria. Een jaarlijkse regenval 3000mm per jaar bij een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 22 graden Celcius vormen uitmuntende condities voor een consistente en langzame groei van de arabicabonen.

Verónica Suárez on a mission

La Gloria Coffee is geworteld in de rijke traditie van de familie Suárez, die al vier generaties lang met passie koffie produceert in Panama. Wat ooit heel klein begon in de bergen, is uitgegroeid tot een merk dat de unieke smaken en verhalen van Panamese koffie met de wereld wil delen. 

De drijvende kracht achter La Gloria Coffee is Verónica Suárez. Geboren in Panama en opgegroeid tussen de koffiestruiken, verhuisde zij later naar de Verenigde Staten. Na 25 jaar keerde ze in 2022 terug naar haar geboorteland om de familiedroom voort te zetten: het introduceren van La Gloria Coffee in de VS en daarbuiten.

Finca La Gloria, de plantage 

De La Gloria plantage bevindt zich op een hoogte van 1360 – 2000 meter boven de zeespiegel. Alle plantages die boven de 1300 meter uitkomen worden hier gekwalificeerd als ‘’Baru Indian High’’ plantages. Daarmee komen de koffiebonen automatisch ook in het hoogste kwaliteitsniveau, namelijk SHB: Strictly Hard Bean. In totaal stromen er vier bronwater beekjes door de vulkanische terroir van La Gloria. Een jaarlijkse regenval 3000mm per jaar bij een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 22 graden Celcius vormen uitmuntende condities voor een consistente en langzame groei van de arabicabonen.

details

  • Herkomst: Panama, Boquete
  • Plantage: Finca La Gloria
  • Verwerking: Washed
  • Variëteit: Caturra, Typica & Catuai (SHG)
  • Branding: Medium Roast
  • Hoogte: 1360-2000 meter

geschiktheid

espresso

koffie met melk

normale koffie

filterkoffie

Smaak

  • Amandelen
  • Noga
  • Romig

kenmerken

Sterkte

body

aciditeit

balans

koffiebonen schep