JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.
Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.
OP WERKDAGEN VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.
* Verplichte velden
De House Blend is door onze brander gecomponeerd tot een smaaksensatie die je smaakpapillen op hun grondvesten doen schudden. Hiervoor heeft hij 2 verschillende koffiebonen gebruikt die qua karakter elkaars tegenpolen zijn. De Brasil Yellow Bourbon dient als basis vanwege het gangbare karakter en perfecte balans. Om het smaakpalet te vergroten heeft hij hier de Ethiopia Yirgacheffe aan toegevoegd. Het resultaat? Een gebalanceerde blend met subtiel opwindend karakter!
De Brasil Yellow Bourbon heeft de klassieke koffiesmaak met een perfecte balans van aroma’s. De zoete karamelsmaak en hinten van melkchocolade maken het een zeer geschikte alledaagse koffie.
De befaamde koffiebonen uit de hoge bergen van Yirgacheffe zijn een ware sensatie voor de echte koffiekenners. De intense aroma’s, zoete smaken en een frisheid om kippenvel van te krijgen. Vergeet alle koffies die je tot nu toe hebt gedronken, doe je ogen dicht en ontdek licht-bloemige tonen en jasmijn. De Yirgacheffe sluit het geheel af met een chocolade-achtige afdronk.
Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.
De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.
Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.
Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).
De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.
Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.
De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.
Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.