Brasil Yellow Bourbon

Zoete koffie uit een prijswinnende plantage.

Op voorraad
SKU
Brasil Yellow Bourbon

kies inhoud

500 gram

€ 12,05

1000 gram

€ 20,50

door het vuur voor koffie

  • dagelijks ambachtelijk gebrand
  • supervers geleverd
  • specialty coffee kwaliteit
  • gratis verzending vanaf € 35,00
  • beoordeling:

Ben je liefhebber van een milde koffie met een zoete smaak? Dan is de Brasil Yellow Bourbon precies wat je zoekt. De Brasil Yellow Bourbon is een uiterst gebalanceerde koffie met hinten van melkchocolade en karamel. De koffiebonen groeien op Fazenda Rainha, onthoud die naam goed, het is namelijk een prijswinnende plantage. De Fazenda Rainha heeft meerdere keren de Cup of Excellence gewonnen. In de afgelopen 18 jaar heeft Fazenda Rainha maar liefst 7(!) keer de Cup of Excellence gewonnen en mocht in die jaren zich kronen tot de beste koffie uit Brazilië!

Is het een cadeautje? Doe er een handgeschreven kaartje bij!

Koffieplantage

Sinds 1890 behoort de koffieplantage Fazenda Rainha tot de familie van Carvalho Dias. De neef van de eigenaar is verantwoordelijk voor het beheren van de koffieplantage. Fazenda Rainha bevindt zich in de staat Minas Gerais en heeft een totale oppervlakte van 484 hectare. Door de geografische ligging van de koffieplantage kunnen de koffiebessen niet machinaal worden geplukt en gebeurt dit met de hand.

De koffieplantage bevindt zich op een hoogte tussen 1100 en 1500 meter met een gemiddelde regenval van tussen 1800 en 2000 mm, en een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Ideale condities voor een koffieplantage. Op de Fazenda Rainha wordt alleen Arabica koffie geproduceerd van de variëteit Yellow Bourbon.

Productiemethode

Op de Fazenda Rainha plantage wordt onze koffie geproduceerd volgens de pulped natural methode. Eerst worden de rijpe koffiebessen één voor één met de hand geplukt om vervolgens binnen 12 uur naar de washing station te gaan. De rijpe bessen worden hier ontdaan van het vruchtvlees (ontpulpt) om daarna te drogen in de zon. De verwerking volgens de pulped natural methode geeft de koffiebonen een natuurlijke zoete smaak.

Onze koffiebonen zijn niet vettig en veilig te gebruiken in jouw koffiemachine. Vettige koffiebonen, waar de oliën de oppervlakte hebben bereikt zorgen voor een snellere vervuiling van de zetgroep, molen en leidingwerk.

Koffieplantage

Sinds 1890 behoort de koffieplantage Fazenda Rainha tot de familie van Carvalho Dias. De neef van de eigenaar is verantwoordelijk voor het beheren van de koffieplantage. Fazenda Rainha bevindt zich in de staat Minas Gerais en heeft een totale oppervlakte van 484 hectare. Door de geografische ligging van de koffieplantage kunnen de koffiebessen niet machinaal worden geplukt en gebeurt dit met de hand.

De koffieplantage bevindt zich op een hoogte tussen 1100 en 1500 meter met een gemiddelde regenval van tussen 1800 en 2000 mm, en een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Ideale condities voor een koffieplantage. Op de Fazenda Rainha wordt alleen Arabica koffie geproduceerd van de variëteit Yellow Bourbon.

Productiemethode

Op de Fazenda Rainha plantage wordt onze koffie geproduceerd volgens de pulped natural methode. Eerst worden de rijpe koffiebessen één voor één met de hand geplukt om vervolgens binnen 12 uur naar de washing station te gaan. De rijpe bessen worden hier ontdaan van het vruchtvlees (ontpulpt) om daarna te drogen in de zon. De verwerking volgens de pulped natural methode geeft de koffiebonen een natuurlijke zoete smaak.

Onze koffiebonen zijn niet vettig en veilig te gebruiken in jouw koffiemachine. Vettige koffiebonen, waar de oliën de oppervlakte hebben bereikt zorgen voor een snellere vervuiling van de zetgroep, molen en leidingwerk.

details

  • Herkomst: Brazilië, São Sebastião da Grama
  • Plantage: Fazenda Rainha
  • Hoogte: 1100-1500 meter
  • Verwerking: Pulped Natural
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - Yellow Bourbon 

geschiktheid

espresso

koffie met melk

normale koffie

filterkoffie

Smaak

  • Melkchocolade
  • Karamel
  • Mild

kenmerken

Sterkte

body

aciditeit

balans

koffiebonen schep