Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Brasil Yellow Bourbon

Zoete koffie uit een prijswinnende plantage

Koffiebonen Brasil Yellow Bourbon

Maak je keuze

* Verplichte velden

€ 0,00
Incl. 6% BTW

Ben je liefhebber van een milde koffie met een zoete smaak? Dan is de Brasil Yellow Bourbon precies wat je zoekt. De Brasil Yellow Bourbon is een uiterst gebalanceerde koffie met hinten van melkchocolade en karamel. De koffiebonen groeien op Fazenda Rainha, onthoud die naam goed, het is namelijk een prijswinnende plantage. De Fazenda Rainha heeft meerdere keren de Cup of Excellence gewonnen. In de afgelopen 18 jaar heeft Fazenda Rainha maar liefst 7(!) keer de Cup of Excellence gewonnen en mocht in die jaren zich kronen tot de beste koffie uit Brazilië!

Koffieplantage

Sinds 1890 behoort de koffieplantage Fazenda Rainha tot de familie van Carvalho Dias. De neef van de eigenaar is verantwoordelijk voor het beheren van de koffieplantage. Fazenda Rainha bevindt zich in de staat Minas Gerais en heeft een totale oppervlakte van 484 hectare. Door de geografische ligging van de koffieplantage kunnen de koffiebessen niet machinaal worden geplukt en gebeurt dit met de hand.

De koffieplantage bevindt zich op een hoogte tussen 1100 en 1500 meter met een gemiddelde regenval van tussen 1800 en 2000 mm, en een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Ideale condities voor een koffieplantage. Op de Fazenda Rainha wordt alleen Arabica koffie geproduceerd van de variëteit Yellow Bourbon.

Productiemethode

Op de Fazenda Rainha plantage wordt onze koffie geproduceerd volgens de pulped natural methode. Eerst worden de rijpe koffiebessen één voor één met de hand geplukt om vervolgens binnen 12 uur naar de washing station te gaan. De rijpe bessen worden hier ontdaan van het vruchtvlees (ontpulpt) om daarna te drogen in de zon. De verwerking volgens de pulped natural methode geeft de koffiebonen een natuurlijke zoete smaak.

Details

  • Herkomst: Brazilië, São Sebastião da Grama
  • Plantage: Fazenda Rainha
  • Hoogte: 1100-1500 meter
  • Verwerking: Pulped Natural
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - Yellow Bourbon  

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Melkchocolade
  • Karamel
  • Mild

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.