Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Brasil Yellow Bourbon

Zoete koffie uit een prijswinnende plantage

Koffiebonen Brasil Yellow Bourbon

Maak je keuze

* Verplichte velden

€ 0,00
Incl. 6% BTW

Ben je liefhebber van een milde koffie met een zoete smaak? Dan is de Brasil Yellow Bourbon precies wat je zoekt. De Brasil Yellow Bourbon is een uiterst gebalanceerde koffie met hinten van melkchocolade en karamel. De koffiebonen groeien op Fazenda Recreio, onthoud die naam goed, het is namelijk een prijswinnende plantage. Onze Brasil Yellow Bourbon heeft in de afgelopen 15 jaar maar liefst 9 keer (!) gestreden in de befaamde Cup of Excellence finales en heeft 1 keer de grote prijs in de wacht gesleept. De Fazenda Recreio plantage heeft in alle overige finales een top 10 notitie behaald in de strijd om de beste koffie uit Brazilië!

Koffieplantage

De Fazenda Recreio ligt in Minas Gerais en heeft een totale oppervlakte van 240 hectare. De eerste koffie oogst dateert van 1893. Toen mevrouw Bernardina da Silva Dias, een jonge weduwe met vier kinderen, de plantage overnam. De bergachtige ligging van de plantage laat machinaal plukken van de koffiebessen niet toe. De bessen worden dus één voor één met de hand geplukt. De koffieplantage bevindt zich op een hoogte tussen 1100 en 1500 meter boven de zeespiegel. Een gemiddelde regenval tussen de 1800mm en 2000mm per jaar bij een gemiddelde temperatuur van 19 graden vormen de ideale condities voor een langzame groei van Arabica koffie.

Productiemethode

Op de Fazenda Recreio plantage wordt onze koffie geproduceerd volgens de pulped natural methode. Eerst worden de rijpe koffiebessen één voor één met de hand geplukt om vervolgens binnen 12 uur naar de washing station te gaan. De rijpe bessen worden hier ontdaan van het vruchtvlees (ontpulpt) om daarna te drogen in de zon. De verwerking volgens de pulped natural methode geeft de koffiebonen een natuurlijke zoete smaak.

Details

  • Herkomst: Brazilië, São Sebastião da Grama
  • Plantage: Fazenda Recreio 
  • Hoogte: 1100-1500 meter
  • Verwerking: Pulped Natural
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: Yellow Bourbon

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Melkchocolade
  • Karamel
  • Mild

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.