Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Costa Rica Coope Tarrazu

Koffiebonen met een enorm rijke koffiesmaak

Koffiebonen Costa Rica Coope Tarrazu

Maak je keuze

* Verplichte velden

€ 0,00
Incl. 6% BTW

Het klinkt een beetje vreemd, maar de Costa Ricaanse koffiebonen smaken en ruiken nog veel meer naar koffie dan andere koffiebonen dat doen. De fijnproever herkent notige hinten in de koffie, voornamelijk aanwezig in geur en afdronk. De Costa Ricaanse koffiebonen zijn perfect in balans en kennen nagenoeg geen aciditeit. Wat betreft de kwaliteit zijn de koffiebonen van het allerhoogste niveau, namelijk Strictly Hard Beans (SHB). Alleen koffiebonen die geteeld worden op een hoogte hoger dan 1300 meter worden hiermee aangeduid. Het zorgt voor een zeer langzame groei van de koffiebessen voor consistente en ongeëvenaarde smaakeigenschappen.

Coöperatie Coope Tarrazu

Coope Tarrazu is opgericht in 1960 door 228 kleine boeren. Tegenwoordig zijn er ruim 3.000 boeren aangesloten en is nu de grootste coöperaties in de regio. In 2006 heeft de coöperatie het ‘’Coffee Culture Quality of Life Sustainability Plan’’ in het leven geroepen. Hiermee wordt de impact op het milieu verkleind en een gevoel van cultureel en milieubewustzijn gecreëerd. Daarnaast biedt Coope Tarrazzu haar leden verschillende trainingsprogramma’s aan om de kwaliteit van de koffiebonen te verhogen.

De koffieplantage

De oogst in de regio Tarrazu duurt van december tot februari, wat ook wel ’’late ripening’’ wordt genoemd. De koffieplantage bevindt zich tussen 1300 en 1900 meter boven de zeespiegel. In Costa Rica wordt voornamelijk Caturra en Catuai variëteiten verbouwd, beiden Arabica. In Costa Rica is het verbouwen van Robusta koffiebonen verboden bij wet.

Details

  • Herkomst: Costa Rica, Tarrazú
  • Producent: Coope Tarrazú
  • Hoogte: 1300-1800 meter
  • Verwerking: Washed
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - Caturra & Catuai SHB

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Notig
  • Pure chocolade
  • Honing
  • Gebalanceerd

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.