Honduras Marcala Comsa

Biologische koffie, uitblinker in alle koffiebereidingen.

Op voorraad
SKU
Honduras Marcala Comsa

kies inhoud

500 gram

€ 13,70

1000 gram

€ 23,25

door het vuur voor koffie

  • dagelijks ambachtelijk gebrand
  • supervers geleverd
  • specialty coffee kwaliteit
  • gratis verzending vanaf € 35,00
  • beoordeling:

Deze biologische koffie houdt zich perfect staande in alle koffiebereidingen. De melk in een cappuccino zoekt snel naar een krachtige koffie als metgezel terwijl een espresso smaakvoller is zonder overheersende bittere tonen. Maar, als er een koffie bestaat die zowel als espresso als in koffiebereidingen met melk zijn mannetje staat, dan is het onze biologische Honduras Marcala COMSA wel. De Honduras is vol en romig van smaak. Hinten van melkchocolade, walnoten en een superbe afdronk nodigen je keer op keer uit naar nieuwe teugen.

SCA Cupping Score: 83,5

Boeren bundelen krachten

COMSA, of voluit Cafe Organico Marcala S.A., is opgericht in 2001 door een groep van 60 koffieproducenten, 12 dames en 48 mannen. Het doel achter de vereniging is om concurrerend, levensvatbaar en transparant te zijn. Tegelijkertijd heeft COMSA gendergelijkheid en harmonie met de natuur centraal staan bij het produceren van hoogwaardige en biologische koffie. Bijna 2 decennia verder is de aanpak zeer succesvol gebleken. De groep heeft er sindsdien 1200 kleine boeren bij gekregen. De sterke handelspositie leidt niet alleen tot hogere inkomsten voor de boeren. Een deel van de inkomsten wordt namelijk weer geïnvesteerd in de natuur waardoor de kwaliteit van de koffie voortdurend top is én blijft. We worden er dus met zijn allen beter op.

Marcala, synoniem voor kwaliteit

Marcala staat als gebied bekend om zijn hoge kwaliteit koffieproductie. Nergens anders in Honduras wordt zo een hoge kwaliteit geleverd als in Marcala. Deze kwaliteit wordt aangeduid met de term SHG (Strictly High Grown). De koffiebonen groeien op vulkanisch gronden op een hoogte van 1200-1600 meter boven de zeespiegel. Verschillende koffies uit deze regio hebben prijzen gewonnen in de Cup of Excellence.

Onze koffiebonen zijn niet vettig en veilig te gebruiken in jouw koffiemachine. Vettige koffiebonen, waar de oliën de oppervlakte hebben bereikt zorgen voor een snellere vervuiling van de zetgroep, molen en leidingwerk.

Boeren bundelen krachten

COMSA, of voluit Cafe Organico Marcala S.A., is opgericht in 2001 door een groep van 60 koffieproducenten, 12 dames en 48 mannen. Het doel achter de vereniging is om concurrerend, levensvatbaar en transparant te zijn. Tegelijkertijd heeft COMSA gendergelijkheid en harmonie met de natuur centraal staan bij het produceren van hoogwaardige en biologische koffie. Bijna 2 decennia verder is de aanpak zeer succesvol gebleken. De groep heeft er sindsdien 1200 kleine boeren bij gekregen. De sterke handelspositie leidt niet alleen tot hogere inkomsten voor de boeren. Een deel van de inkomsten wordt namelijk weer geïnvesteerd in de natuur waardoor de kwaliteit van de koffie voortdurend top is én blijft. We worden er dus met zijn allen beter op.

Marcala, synoniem voor kwaliteit

Marcala staat als gebied bekend om zijn hoge kwaliteit koffieproductie. Nergens anders in Honduras wordt zo een hoge kwaliteit geleverd als in Marcala. Deze kwaliteit wordt aangeduid met de term SHG (Strictly High Grown). De koffiebonen groeien op vulkanisch gronden op een hoogte van 1200-1600 meter boven de zeespiegel. Verschillende koffies uit deze regio hebben prijzen gewonnen in de Cup of Excellence.

Onze koffiebonen zijn niet vettig en veilig te gebruiken in jouw koffiemachine. Vettige koffiebonen, waar de oliën de oppervlakte hebben bereikt zorgen voor een snellere vervuiling van de zetgroep, molen en leidingwerk.

details

  • Herkomst: Honduras, Marcala
  • Producent: COMSA
  • Hoogte: 1200-1600 meter
  • Verwerking: Washed
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - Catuai, Caturra, Typica 

geschiktheid

espresso

koffie met melk

normale koffie

filterkoffie

Smaak

  • Melkchocolade
  • Walnoten
  • Vanille

kenmerken

Sterkte

body

aciditeit

balans

koffiebonen schep