Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

Honduras Marcala COMSA

Uitblinker, in praktisch alle koffiebereidingen.

Honduras koffiebonen

Maak je keuze

* Verplichte velden

€ 0,00
Incl. 6% BTW

Er bestaan weinig koffies die zich goed staande houden in bijna alle koffiebereidingen. De melk in een cappuccino zoekt snel naar een krachtige koffie als metgezel terwijl een espresso smaakvoller is zonder overheersende bittere tonen. Maar, als er een koffie bestaat die zowel als espresso als in koffiebereidingen met melk zijn mannetje staat, dan is het de Honduras Marcala COMSA wel. De Honduras is vol en romig van smaak. Hinten van melkchocolade, walnoten en een superbe afdronk nodigen je keer op keer uit naar nieuwe teugen.

Boeren bundelen krachten

COMSA, of voluit Cafe Organico Marcala S.A., is opgericht in 2001 door een groep van 60 koffieproducenten, 12 dames en 48 mannen. Het doel achter de vereniging is om concurrerend, levensvatbaar en transparant te zijn. Tegelijkertijd heeft COMSA gendergelijkheid en harmonie met de natuur centraal staan bij het produceren van hoogwaardige en biologische koffie. Bijna 2 decennia verder is de aanpak zeer succesvol gebleken. De groep heeft er sindsdien 1200 kleine boeren bij gekregen. De sterke handelspositie leidt niet alleen tot hogere inkomsten voor de boeren. Een deel van de inkomsten wordt namelijk weer geïnvesteerd in de natuur waardoor de kwaliteit van de koffie voortdurend top is én blijft. We worden er dus met zijn allen beter op.

Marcala, synoniem voor kwaliteit

Marcala staat als gebied bekend om zijn hoge kwaliteit koffieproductie. Nergens anders in Honduras wordt zo een hoge kwaliteit geleverd als in Marcala. Deze kwaliteit wordt aangeduid met de term SHG (Strictly High Grown). De koffiebonen groeien op vulkanisch gronden op een hoogte van 1200-1600 meter boven de zeespiegel. Verschillende koffies uit deze regio hebben prijzen gewonnen in de Cup of Excellence.

Details

  • Herkomst: Honduras, Marcala
  • Producent: COMSA
  • Hoogte: 1200-1600 meter
  • Verwerking: Washed
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: Catuai, Caturra, Typica

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Melkchocolade
  • Walnoten
  • Vanille

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.