Verberg deze melding

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Brandzaak gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.

 
 

OP WERKDAGEN EN ZONDAG VOOR 15:00 UUR BESTELD, VOLGENDE DAG IN HUIS.

0 items / bedrag € 0,00

DECAF: Colombia Huila

Genieten kan ook zonder cafeïne

Caffeinevrije koffiebonen

Maak je keuze

* Verplichte velden

€ 0,00
Incl. 6% BTW

Wil je cafeïne vermijden maar toch genieten van een lekkere kop koffie? Onze Colombia Huila Decaf is een toegankelijke koffie met notige hinten en tonen van pure chocolade. Geschikt om ieder moment van de dag te drinken. Vergeet die vlakke en bittere decaf’s die je eerder hebt gedronken. Dit is andere koek.

Colombia Huila

In het middenwesten van Colombia ligt de regio Huila. Binnen de regio bevindt zich de gelijknamige gemeente Colombia. De gemeente Colombia telt ruim 8500 inwoners en is gespecialiseerd in het verbouwen van koffie. De smaak van Huila koffie wordt in grote mate beïnvloed door de belangrijkste rivier van Colombia, de Rio Magdalena en de bergketens van Andes. Rijke vulkanische gronden en warme luchtstromen vanuit het Caribisch gebied vormen unieke microklimaten. De hoogtes variëren van 1300 – 1650 meter boven de zeespiegel.

Swiss Water Decaf®

In tegenstelling tot andere decaffeinatieprocessen is de Swiss Water Decaf® compleet gevrijwaard van chemische middelen en toevoegingen. Water, tempratuur en tijd zijn de elementen die worden gebruikt om 99,9% cafeïne uit de koffie te onttrekken. Het proces duurt 8 tot 10 uur en resulteert in maximaal smaakbehoud. Na het decafeïneren zal er altijd nog iets cafeïne overblijven. We gebruiken daarom liever de term gedecafeïneerd of Decaf in plaats van cafeïnevrije koffiebonen.

Details

  • Herkomst: Colombia, Huila
  • Plantage: Meerdere kleine plantages
  • Hoogte: 1300 – 1650 meter
  • Verwerking: Swiss Water Decaf®
  • Branding: Medium Roast
  • Variëteit: 100% Arabica - Castillo & Colombia

Geschiktheid

  • Espresso

    Onder hoge druk gezette bereiding uit een volautomaat, halfautomaat of een Mokkapotje. Hoewel een Mokkapotje de hoge druk van een machine niet haalt past het toch in dit rijtje.

  • Koffies met melk

    De bekendste koffies met melk zijn Cappuccino, Latte (koffie verkeerd), Flat White en Latte Macchiatto.

  • Normale koffie

    Koffie uit een volautomaat of halfautomaat (pistonmachine), oftewel een Americano of een Lungo.

  • Filterkoffie

    Denk hierbij aan koffie uit een filterapparaat, maar ook aan Slow Coffee. Een aantal bekende zetmethodes zijn: Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French Press (Cafetiere) en Vacuüm Pot (Siphon).

Smaak

  • Notig
  • Pure chocolade
  • Toegankelijk

Kenmerken

  • Intensiteit

    De sterkte en hevigheid van de koffiesmaak.

  • Body

    Stroperigheid, het mondgevoel op de tong. Vergelijk je water met siroop, dan heeft water bijna geen body en siroop juist erg veel body.

  • Aciditeit

    De fris- en fruitigheid van de koffie, vaak zijn Afrikaanse koffies wat frisser van aard.

  • Balans

    Een koffie die in balans is, kent geen overheersende smaken.